Old Grand-Dad Golfclub Nederland

180615 Willem van Delft 200e donateur RvN

200e OGD donateur voor Het Rijk van Nijmegen

Tweehonderdste OGD donateur voor Het Rijk van Nijmegen
180615 Willem van Delft 200e donateur RvN

Met groot enthousiasme en door hard werken, noteert de immer actieve Clubconsul Peter van Mens in juni 2018 de 200e OGD donateur van Het Rijk van Nijmegen. 

Hoe doet Peter dat?

“Gebruikelijk pik ik tijdens clubwedstrijden aan de hand van mijn ‘donateurslijstje’ de ‘Nog-Niet-Donateur’-grootvaders er uit. Ik vertel hen zó enthousiast over OGD, dat er weinigen zijn die mijn, in een brede glimlach verpakte vraag donateur te worden, kunnen weerstaan.

Willem van Delft ‘boft’, want als hij zich aanmeldt bij Peter als OGD-donateur, blijkt Willem de ‘200e OGD donateur van het Rijk van Nijmegen’ te zijn. Gecharmeerd door Peter’s gloedvolle OGD-verhaal, reageert hij op Peter’s vriendelijke en gepersonaliseerde ‘bevestigings- en welkomst’-mail met: “Mijn goede gevoel bij de stichting is er alleen nog maar door toegenomen! Ik heb inmiddels al bericht gekregen van de penningmeester en een ietwat ruimere donatie voor dit jaar al overgemaakt, anders zou het toch wel erg minimaal zijn….” Het Rijk van Nijmegen Clubconsul Peter van Mens relativeert direct zijn verdiensten: “Donateurs werven is niet het moeilijkste. Tijdig hun donatie laten voldoen, is een zwaardere job. En met 1.700 leden is het ook niet zo moeilijk veel donateurs te werven.

Tongelreep
113 donateurs op een 9-holes  baan, wat Rob van der Laan op De Tongelreep presteert, dat is een veel grotere verdienste.”

Op 1 juni 2018 zijn er 6.564 geregistreerde OGD donateurs. Tot half juni hebben 4.900 betaald. Er is dus nog werk aan de winkel, maar aantal betalingen ligt op dit moment wel iets voor op 2017. Het is nog vroeg om te juichen, maar wij stellen voorzichtig vast dat het verzenden van de donatieverzoeken per e-mail een goede ontwikkeling is.

De top-10-lijst van de clubs met meeste donateurs is:

200: Het Rijk van Nijmegen, Centrum-Zuid, Clubconsul Peter van Mens

127: Golfclub Zeewolde , Centrum-Midden, Clubconsul Cor Voorn

123: Noord Nederlandse, Noord-Oost, Clubconsul Jacques Wouters van den Oudenweijer

113: De Tongelreep – een 9 holes baan! -, Zuid-Oost,, Clubconsul Rob van der Laan

111: Leeuwenbergh, Centrum-West, Clubconsul Peter Pim Metzelaar

111: De Compagnie, Noord-Oost, Clubconsul Jaap Wijpkema

110: Comstrijen, Zuid-West, Clubconsul Carel Collignon

105: Princenbosch, Zuid-West, Clubconsul Ad Nelemans

103: Haarlemmermeersche, Noord-West, Clubconsul Jan Knijn

102: Anderstein, Centrum-Midden, Clubconsul Wim van Eden