Old Grand-Dad Golfclub Nederland

2015-8

2015-8 FC Uitgeest G-voetbal kunstgrasveld

Toegezegd € 3000, –

Regioconsul NW R. van Zelst

. Sporten moet voor iedereen mogelijk zijn en ook voetballiefhebbers met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking kunnen bij FC Uitgeest meedoen en deelnemen aan een competitie voor G voetballers.
De bestaande vloer van de trainingshal en van de trapveldje van de Toon Dekker Arena waren aan vervanging toe. Zowel het kunstgrasveld in de trainingshal als het kunstgrasveld in Toon Dekker Arena zijn al bijna 12 jaar in gebruik. Het kunstgrasveld van de trainingshal hebben wij onlangs vervangen en dit is betaald uit eigen middelen. Nu is het kunstgrasveld van het trapveldje in de Toon Dekker Arena aan de beurt en wij willen dit graag in dit seizoen realiseren.
Beide velden worden veelvuldig gebruikt door onze gehandicapte voetballers. Het gebruik van de trainingshal en het trapveldje van de Toon Dekker Arena staat bij voorrang beschikbaar voor de G voetballers en de Mini Pupillen van FC Uitgeest. Ook de wekelijkse trainingen van onze G voetballers worden bij slecht weer verzorgd in de trainingshal.

De doelgroep is onze groep G voetballers. Momenteel zijn er 26 G voetballers jonger dan 30 jaar die voetballen en trainen bij FC Uitgeest.
De G-sporters maken dankbaar gebruik van dit kunstgrasveldje om meerdere redenen. Ten eerste is in deze tijd van het jaar het echte gras vaak modderig en omdat wij veel slechte lopers in het team hebben, waaronder zelfs een jongen met een rollator is kunstgras bijna een must voor deze spelers. Een aantal van deze kinderen hebben een motorische beperking en vallen dus snel. Op een nat en modderig veld zijn ze dan snel nat en koud. Bij echt slecht weer is er gelukkig de mogelijkheid tot trainen in de hal. Verder is de voetbalarena zo ideaal omdat deze rondom een boarding heeft. De bal blijft zo in het spel en de spelers hoeven niet onnodig energie te verspillen om ballen die ver weg worden geschoten op te halen.

De projectcoördinator heeft dit project met een toezegging van € 3000, – afgesloten

www.fcuitgeest.nl

 

Terug naar Schenkingen en Toezeggingen