Old Grand-Dad Golfclub Nederland

2016-018/15

2016-15 Diabetes vereniging Nederland Sugarkids sportdag

Toegezegd € 2800, –

Grootvader H. van Daal

Diabetesvereniging Nederland (DVN) heeft als doel alle mensen met diabetes te ondersteunen om zo voluit te kunnen leven met hun aandoening.
De SugarKidsClub (SKC) is onderdeel van DVN voor alle kinderen met diabetes t/m 15 jaar oud. Het doel van de SKC is om alle kinderen met diabetes zelfstandiger met hun aandoening om te laten gaan; hun zelfmanagement te bevorderen. Daarnaast laat de SKC kinderen met diabetes hun aandoening even vergeten. Ze zijn bij onze activiteiten even geen uitzondering.

Op de dag voor werelddiabetesdag (dat is 14 november) willen wij een Familie Sportdag voor kinderen met diabetes organiseren. Studenten van de sporthogeschool Fontys gaan het sporten begeleiden. Wij begeleiden de diabetes van de deelnemers. Daarvoor zetten wij vrijwilligers in en huren we een of twee diabetesverpleegkundigen. De dag zal van 10 tot 16 uur duren. We zorgen voor een lunch inclusief koolhydraatberekening en eventueel begeleiding bij de toediening van insuline. Tijdens de diverse sportworkshops zetten we kleine competitietjes op en dagen we de kinderen uit dingen te doen die nieuw voor ze zijn.

Door een gebrek aan aanmeldingen heeft het evenement geen doorgang gevonden. De OGD heeft besloten om de schenking door te schuiven naar een evenement in 2017.

www.dvn.nl en  www.sugarkidsclub.nl

Terug naar Schenkingen en Toezeggingen