Old Grand-Dad Golfclub Nederland

2016 39 logo Small

2016-055/39

2016-39 Basketbalclub Barons te Breda rolstoel

Toegezegd € 3100, –

Consul J. Joustra Golfclub Albatros

De basketbalclub Barons in Breda heeft een rolstoelafdeling, met zowel een junioren- als een seniorenteam.
Het juniorenteam bestaat uit spelers die reeds voor het basketbal hebben gekozen en uit spelers die die keuze nog definitief moeten maken. Die laatste groep is nog niet overgegaan tot de aanschaf van een eigen rolstoel, veelal uit financiële overwegingen.
Om nieuwe jeugdige spelers in staat te stellen actief en intensief mee te trainen met het team, o.l.v. de ook rolstoelspeler/trainer is een club-rolstoel nodig
De rolstoel die wordt gevraagd is voorzien van alle instelmogelijkheden, en daardoor zeer flexibel in het gebruik.

Na de aflevering kwamen dit persbericht en foto.

2016 39 logo Small

2016 39groepsfoto 3 Small

 

Persbericht

Barons Breda Basketball heeft een basketbalrolstoel gekregen van de Old Grand Dad Golfclub. De stoel is speciaal voor kinderen en kan helemaal aangepast worden aan de speler die hem gaat gebruiken.

De rolstoel werd 16 februari aan de club overhandigd. Hierbij waren vertegenwoordigers van Breda Actief, de Old Grand Dad Golfclub en Barons aanwezig.

Johan Joustra, consul van golfclub Albatross en lid van de Old Grand Dad’s, kwam op het idee om een rolstoel te schenken aan Barons na een gesprek met Janine van Gurp van Breda Actief.

Bij rolstoelbasketbal worden speciale stoelen gebruikt die duur in aanschaf zijn. Omdat dit vaak een grote uitgave voor ouders is, heeft Barons altijd behoefte aan rolstoelen die leden gratis kunnen gebruiken. Daarom besloten de Old Grand Dads om Barons een nieuwe rolstoel te schenken.

De Old Grand Dad Golfclub is een landelijke organisatie van enthousiaste golfende grootvaders. Naast het organiseren van golfdagen voor de leden doneren de ‘granddads’ ook jaarlijks een bedrag. Van dat geld worden activiteiten georganiseerd die sport, spel en beweging voor gehandicapte jeugdigen tot 30 jaar bevorderen. Meer informatie over de OGD op www.oldgranddad.nl.

Barons heeft al jaren een basketbalteam voor rolstoelbasketballers. Zowel voor de jeugd als volwassenen. Nieuwe leden zijn meer dan welkom. Interesse mail dan naar: secretaris@barons.nl. Barons bestaat dit jaar 50 jaar. De club heeft ongeveer 300 leden en speelt haar thuiswedstrijden in sporthal de Doelen. Meer info via www.barons.nl.

Meer informatie over het bericht via Leon Weterings, secretaris van Barons: 06 110 79 645 of secretaris@barons.nl.

 

http://www.barons.nl

Terug naar Schenkingen en Toezeggingen