Old Grand-Dad Golfclub Nederland

2016-064/50

Stichting Sportclub Gehandicapten Gooi- en Eemland, Bussum materialen

Toegezegd € 2.875,–

Consul R.S. Langeveld van de Hilversumsche Golfclub

Ruim 50 jaar maakt de Stichting Sportclub Gehandicapten Gooi- en Eemland het voor gehandicapten mogelijk om te genieten van de zwem- en paardensport.

Zwemmen
Iedere elke week zijn er op zaterdagochtend zwemlessen voor gehandicapten in het Naardense zwembad “De Lunet”. Vijftien instructeurs –vrijwilligers- geven diploma zwemles aan ongeveer 65 gehandicapten met een ontwikkelingsleeftijd van vijf jaar of ouder.
Sinds de oprichting van de Sportclub zijn door de gehandicapte zwemmers 1.289 diploma’s behaald, gemiddeld 26 per jaar.

Paardrijden
In de manege in Bussum krijgen niet alleen gehandicapte ruiters les. Ook valide ruiters vinden hun weg naar de manege, maar iedere week zijn er ook paardrijlessen voor ongeveer 150 gehandicapte ruiters. Als een gehandicapte ruiter niet zelfstandig kan rijden, wordt hij of zij geholpen door één van de meer dan 50 vaste vrijwilligers van de Sportclub.

Voor de zwemafdeling is behoefte aan “lood” om onderwater zwemactiviteiten te kunnen oefenen. De manege wil graag de toegang tot de manege geschikt maken voor gehandicapten.

Voor de aanschaf van loodgordels, lood, snorkelset en de verbetering van de rolstoelvriendelijke toegang van de manege, oet de OGD de schenking

www.sportclubgooieneemland.nl

Terug naar Schenkingen en Toezeggingen