Old Grand-Dad Golfclub Nederland

2017 04manege zd paddock

2017-g004

2017-04 Manege zonder drempels, Bennekom Renoveren Paddock Paradise

Toegezegd € 4.000,–

2017 04manege zd paddock

De Stichting Manege zonder Drempels verzorgt sinds 1986 huifbedrijden voor ernstig, meervoudig gehandicapte kinderen.
De oprichter van de manege, de Wageningse melkboer, wijlen Johan Roelofsen ontwikkelde eind jaren zeventig het huifbed rijden. Hij ontdekte dat gehandicapten veel plezier beleven aan de bewegingen van paardenruggen. Tussen twee paarden spande hij doek over de ruggen van de twee paarden. De gehandicapte ligt op de doek en tijdens het rijden geven de paarden hun bewegingen door en brengen de ‘ligger’ letterlijk in beweging. Het voelt warm aan en het ruikt lekker en het stimuleert allerlei lichaamsfuncties.

In de binnenmanege worden de ‘liggers’ rond gereden en met mooi weer worden buiten tochten gemaakt.

In 2010 is een 1.200 meter lange ‘Paddock Paradise’ of ‘track’ aangelegd om een natuurlijke ‘graas’situatie voor de paarden na te bootsen, naar een idee de Amerikaanse hoefsmid Jaime Jackson. Deze ontdekte dat paarden en pony’s zo’n 18 uur per etmaal naar eten lopen te scharrelen, via vaste routes, ‘tracks’.

Rondom de weiden liggen zo’n 5 meter brede tracks met verschillende elementen. Denk daarbij aan bakken met hooi, balkjes om de paarden attent te houden, een ‘uitkijkheuvel’ en een ‘kikkerpoel’, waaruit de pony’s kunnen drinken. In de zomer zwemmen zij er zelfs wel eens in. Om de hoeven sterk te maken hebben de tracks verschillende ondergronden, zand, grind en straatstenen. In de wei zouden paarden ook voldoende kunnen bewegen, maar ze worden door het eiwit rijke gras dat we in Nederland hebben, dan al gauw te dik.

Door het intensieve gebruik zijn de paden en de drinkpoel aan renovatie en groot onderhoud toe. Voor de renovatie, groot onderhoud van het ‘Paddock Paradise’, schenkt Old Grand-Dad € 4.000,–.

2017 04manege zd huifbedrijden 2

2017 04manege zd huifbedrijden 1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

www.manage-zonder-drempels.nl

Terug naar Schenkingen en Toezeggingen