Old Grand-Dad Golfclub Nederland

Logo Zomerkind LR

2018-25

2018-25 Stichting Zomerkind

 Logo Zomerkind LR

 

Toegekend: € 4.200,–

Te besteden aan: aanpassing zwembad

Vier moeders startten in 2010 vanuit hun Stichting Zomerkind, een kinderdagcentrum voor hun meervoudig, complex gehandicapte kinderen om hen betere begeleiding en behandeling te bieden. Het kinderdagcentrum is een kwalitatief hoogstaande, prettige omgeving voor ouders en kinderen, waar met voldoende tijd, aandacht en kennis deze bijzondere kinderen kunnen bewegen en zich ontwikkelen.

Zomerkind vangt 8 kinderen per dag op, met een één op één begeleiding. De gangbare financiële bijdrage per kind komt geheel ten goede aan de directe begeleiding van het kind. Alle het andere werk wordt gedaan door vrijwilligers.
De nodige, gebruikelijke en reguliere en andere therapieën, als fysiotherapie en logopedie worden per kind gepland, met grote aandacht voor gezondheid (frisse lucht) en gevarieerde (biologische) voeding. Belangrijk in het geheel is de grote betrokkenheid van de ouders.

Zwembad Zomerkind

Voor de noodzakelijke beweging is er een eigen zwembad. Deze kinderen kunnen niet zomaar zwemmen in een plaatselijk zwembad, waar gespecialiseerde begeleiders en therapeuten ontbreken, evenals een scala aan hulpmiddelen.
Het zwembadwater moet verwarmd worden tot zo’n 30 graden.

De (buur)stichting Halte Zomervilla is een woon- en logeerhuis, eveneens voor meervoudig, complex gehandicapte kinderen. De oprichters van Zomerkind zijn bestuurslid van Halte Zomervilla.
Om het zwembad ook toegankelijk te maken voor deze buurorganisatie, wordt het zwembad aangepast aan de veiligheidseisen met betrekking tot het gebruik van roestvrijstaal. Ook wordt een personen hefinstallatie geïnstalleerd.

Met de OGD schenking van € 4.200,– wordt het eigen zwembad aangepast.

 

De OGD schenking is tot stand gekomen zonder tussenkomst van een OGD Clubconsul. OGD Regioconsul is Paul Versluis.

 

www.zomerkind.nl

Terug naar Schenkingen 2018