Old Grand-Dad Golfclub Nederland

logo De Parelhoeve

2018-28

2018-28 Stichting De Parelhoeve, Fijnaart, West-Brabant

 

logo De Parelhoeve 

 

Toegekend: € 2.500,–

Te besteden aan: zaken die sport en beweging stimuleren, zoals een tafeltennistafel

 

De Stichting Pleegzorgboerderij De Parelhoeve is door Leo en Jannette Bevaart op 13 maart 2012 in het leven geroepen om te voorzien in opvang en verzorging van kinderen die geen zorg meer kunnen ontvangen van hun ouders.
Leo en Jannette Bevaart wonen op De Parelhoeve als ‘groot pleeggezin’ op een mooi landelijk plekje aan de rand van het dorp Fijnaart in West-Brabant.
Er zijn 6 kinderen van 10 tot 14 jaar langdurig opgenomen in het pleeggezin, dat bestaat uit de pleegouders Leo en Jeanette en drie eigen kinderen.
De meeste pleegkinderen hebben ouders met een beperking. De kinderen blijven ‘langdurig’ in het pleeggezin, totdat zij op eigen benen kunnen staan.

Sinds de uitbreiding in 2016 hebben alle kinderen een eigen kamer.

boerderij Parelhoeve

Als het dierenverblijf klaar is, wordt de boerderij, nu met vier honden en konijnen, uitgebreid met geitjes, cavia’s en kippen.
Jannette heeft jaren in de Gehandicaptenzorg gewerkt met ernstig lichamelijk gehandicapten en in de Thuiszorg. Zij heeft haar vaste baan opgegeven, om hier thuis bij de pleegkinderen te kunnen zijn.
Leo werkt met veel plezier in een glasfabriek als oven-operator in vol-continue-dienst, waardoor hij ook vaak overdag thuis aanwezig kan zijn.
Door hun jarenlange pleegzorgervaring hebben Leo en Jannette – in samenwerking met traumadeskundigen- verschillende pleegkinderen kunnen helpen met hun traumaverwerking, waardoor ze weer kunnen lachen en genieten van het leven.
Na de uitbreiding was het geld op om de speelplaats en recreatieruimte in te richten, maar de behoefte is aanzienlijk. Met de OGD schenking van € 2.500,– worden spelmaterialen voor de speelplaats en de recreatieruimte aangeschaft.

 

De OGD schenking is tot stand gekomen zonder tussenkomst OGD Clubconsul.
OGD Regioconsul Zuid-West Paul Versluis.

 

www.stichtingdeparelhoeve.nl

Terug naar Schenkingen 2018