Old Grand-Dad Golfclub Nederland

2018 29 cosis logo

2018-29

2018-29 Cosis, de Kluft, Muntendam

2018 29 cosis logo 

Toegekend: € 6.700,–

Te besteden aan een Tovertafel

Bij de zorginstelling Cosis helpen vanuit ruim 200 locaties in Groningen en Drenthe, 3.700 professionals en meer dan 1.500 vrijwilligers, zowel ambulant als intern, mensen met een verstandelijke of psychische beperking, grip te krijgen op het leven.
De naam Cosis is een samenvoeging van de Latijnse woorden co -samen-, esse -zijn- en cosa -zaak of doel- en vertaalt op kernachtige wijze het streven ‘Iedereen telt’.
Dagelijks wordt het kinderdag- en expertisecentrum De Kluft in Muntendam bezocht door zo’n 48 18-jarigen en jongere kinderen.

Met de OGD schenking van € 6.700,– wordt een Tovertafel UP aangeschaft.

                                                                                                                                               2018 29 Tovertafel bewerkt small

De Tovertafel UP is een speelse zorginnovatie die kinderen met een verstandelijke beperking met behulp van interactieve lichtprojecties plezier laat beleven en tot reacties en bewegen aanzet. De betoverende spellen maken veel los en brengen liefdevolle contactmomenten tussen deelnemers tot stand. Op een tafel, ligmat, vloer of een rolstoelblad wordt het lichtspel dat reageert op bewegingen, geprojecteerd

2018 29 up kleurenbubbels small     Kleurenbubbels
Het spel Kleurenbubbels gaat om activeren. De directe en duidelijke reactie van kleur en geluid daagt uit om te bewegen maar is ook leuk om alleen naar te kijken. Het vrolijke schouwspel maakt de deelnemers alert en wie goed oplet, ziet misschien wel de extra mooie regenboogbubbel.

                                                                                                                      Puppy’s  2018 29 up puppies small
Dieren zijn vaak favoriet bij mensen met een verstandelijke beperking. Ze stimuleren het contact onderling en roepen positieve emoties op. De hondjes en de herkenbare geluiden die ze maken, zetten de spelers van nature aan tot interactie.


De Tovertafel is gebaseerd op wetenschappelijk promotieonderzoek van Hester Le Riche en ontwikkeld in nauwe samenwerking de TU Delft en de afdeling klinische neuropsychiatrie van de VU Amsterdam.

Alie Woltjes, teamcoördinator van het COSIS Expertise Centrum De Kluft in Muntendam: ,,De reactie van de kinderen is overweldigend. Kinderen die bijna niet tot actie te stimuleren zijn, worden zomaar actief. Echt ontroerend om te zien. Zowel kinderen, ouders, als medewerkers van De Kluft zijn dolblij met de Tovertafel.”

De OGD schenking is een initiatief van Jaap Wijpkema, Clubconsul van Golfclub De Compagnie Veendam.
OGD Regioconsul Noord-Oost Cees Röthengatter.

https://www.cosis.nu/

 

Terug naar Schenkingen 2018