Old Grand-Dad Golfclub Nederland

2018 37 Bliedhuus logo

2018-37

 

2018-37 ‘t Bliedhuus, Den Brug, Texel

 2018 37 Bliedhuus logo

 

Toegekend: € 5.100,–

Te besteden aan een duofiets met elektrische trapondersteuning

Ouders van zes jongvolwassenen met een verstandelijke beperking, richten in 1999 de ‘Stichting Blied’ op om hun kinderen met begeleiding zelfstandig te kunnen laten wonen in hun eigen vertrouwde omgeving op Texel.
Op 3 december 2004 betrekken de zes jongeren het huis, waar zorgverlener ’s Heeren Loo de begeleiding verzorgt. Na tien jaar blijkt ’t Bliedhuus te klein voor 24-uurszorg. Nieuwbouw en uitbreiding van de stichting geeft verlichting aan de 16 bewoners en hun begeleiders. 15 professionals runnen samen met 10 vrijwilligers de stichting.

                                                                                      2018 37 Golfclub Texelse small

Geert Donga, Clubconsul van De Texelse en de OGD-donateurs van de Texelse omarmen ‘t Bliedhuus:
“Als “overkanter” legde ik mijn oor te luisteren bij clubvoorzitter Jan van Ande, die mij wees op de Stichting Blied.
t Bliedhuus blijkt behoefte te hebben aan duofiets, waarmee de Bliedhuus bewoners gezond en ontspannen al fietsend ons schitterende eiland nog beter beleven.
De prijs van de gekozen fiets is al hoog, maar er komen kostbare extra’s bij, zoals elektrische trapondersteuning en veiligheidsvoorzieningen.
Het project wordt bij OGD ingediend, nu afwachten. Het project wordt goedgekeurd en de fiets kan aangeschaft worden.
De OGD-donateurs van de Texelse kunnen er trots op zijn dat er mede met onze donaties nu ook een project voor de Texelse gemeenschap tot stand is gekomen. Hopelijk vertaalt dit zich ook in een nog grotere belangstelling voor het OGD donateurschap en de deelneming aan onze clubwedstrijden.”
Met de OGD schenking van € 5.100,– wordt een elektrische duofiets, waar alle jongeren mee uit de voeten kunnen, aangeschaft.

De OGD schenking is een initiatief van Geert Donga, Clubconsul van De Texelse en Ed Eelman, Bestuurslid OGD en lid van de Texelse

Het Noordhollands Dagblad schrijft over de duofiets.

2018 37 het blied Texel Noord Hollands Dagblad small

http://bliedhuus.nl/

Terug naar Schenkingen 2018