Old Grand-Dad Golfclub Nederland

Logo OGD RGB 2 small

2019-19

Logo OGD RGB 2 small

2019-19 Stichting Ariane de Ranitz

 

Toegekend: € 2.700,–

Te besteden aan: Bijdrage aan tijdelijke extra capaciteit en veiligheid jonge ruiters.

Stichting Ariane de Ranitz geeft in kleine les groepen paardrijles door IPG gediplomeerde instructeurs aan jongeren die door uiteenlopende beperkingen niet kunnen rijden bij een reguliere manege.
Er zijn aangepaste materialen, er is een opstapperron en er is een grote groep vrijwilligers. Plezier, veiligheid van en een actieve, verantwoorde manier van bewegen voor de ruiters staat voorop.
Een aantal lessen wordt gegeven in de Manege Stal van Brenk in Groenekan.
Mevrouw Ariane de Ranitz, Utrechtse burgemeestersvrouw, richtte de manege in 1968 op, evenals de mytylschool in Utrecht. Zij zette zich in voor kinderen met een handicap.
Stichting Ariane de Ranitz is één van de oudste stichtingen voor het paardrijden voor jongeren met een beperking in Nederland.

Door een toeneming van de vraag is er een tijdelijk tekort aan paarden, is er behoefte aan “oortjes” voor slechthorende nieuwe ruiters en om de veiligheid te vergroten is behoefte aan “zachte” hindernisbalken. Met de OGD schenking van € 2.700,–, een initiatief van OGD penningmeester Gerrit Horlings, kan in deze behoeften voorzien worden.

 

https://wp.arianederanitz.nl/

 

Terug naar Schenkingen 2019