Old Grand-Dad Golfclub Nederland

Logo OGD RGB 2 small

2019-29

Logo OGD RGB 2 small

2019-29 Kamille Sint Oedenrode

Toegekend: € 5.500,–

Te besteden aan: een electrische duofiets

In het huis van Wooninitiatief Kamille in Sint-Oedenrode wonen 13 jongere en oudere gehandicapten warm, veilig en geborgen naast elkaar en staat welzijn, plezier, de familiaire sfeer en Brabantse gemoedelijkheid voorop.
Het merendeel van de bewoners is niet ouder dan 30 jaar

De bewoners krijgen verpleging, verzorging en begeleiding 24 uur per dag, 7 dagen per week.

Kamille is voor de bewoners hun hele wereld, die iets groter wordt met een nieuwe E-duofiets. Met de nieuwe fiets genieten zij één op één met een van de dertien vrijwilligers van de omgeving en krijgen zij hun noodzakelijke beweging.

Kamille blij met gulle sponsor

Duofiets Sint Oedenrode 2019 mini Marieke van Wanrooij met bewoners van wooninitiatief Kamille en sponsoren van OGD bij hun nieuwe fiets. (Foto: Caroline van der Linden)

In Sint-Oedenrode is de zaterdag voor Kerstmis een drukte van belang bij wooninitiatief Kamille.

De bewoners van deze woongemeenschap zijn in gespannen afwachting van de overhandiging van een speciale duo-fiets.

‘Eerder is door een succesvolle bingo al de aanschaf mogelijk gemaakt van een zogenaamde tovertafel en een aanhangfiets. Nu nog de fiets zelf. Daarvoor is extra geld nodig en gelukkig is daar onze stichting Old Grand-Dad, die nu net dat extra benodigde bedrag kan leveren zodat nog precies voor het einde van het jaar de langverwachte wens van de bewoners uitkomt.’

Clubconsul Harrie Spierings van De Dorpswaard uit Kerkdriel, samen met Jacques Remmen – Regioconsul Centrum-Zuid, zijn present om de fiets te overhandigen aan de bijzonder enthousiaste en blije toekomstige gebruikers. Marieke van Wanrooij van de Kamille is enorm dankbaar: “Heel mooi dat zo’n organisatie dit kan schenken, want hoe prachtig het ook is, dit mag natuurlijk niet betaald worden uit zorgbudgetten. Het zijn zulke dure aangepaste fietsen. Dit hadden we zelf nooit op kunnen brengen. Dit zorgt ervoor dat onze mensen zoveel ervaringen meekrijgen, het voelen van de wind, het horen van geluiden, het zien van bekenden uit Rooi. Ze doen zo echt mee in de maatschappij.”                                      

De OGD schenking is een initiatief van Harry Spierings, Clubconsul Golfvereniging De Dorpswaard en Jacques Remmen, Regioconsul Centrum-Zuid.

                                                            2019 29 logo dorpswaard

Terug naar Schenkingen 2019