Old Grand-Dad Golfclub Nederland

Logo OGD RGB 2 small

2019-36

 Logo OGD RGB 2 small

2019-36 Elzeneindhuis Oss

 2019 36 logo slowcare elzeneindhuis

 

Toegekend: € 6.000,–

Te besteden aan: een CRDL

Het Elzeneindhuis van de Stichting SlowCare is een bijzonder, kleinschalig woonhuis en dagbestedingshuis initiatief voor Eline door haar ouders.

Het Elzeneindhuis, in een prachtige groene woonwijk, bestaat uit drie geschakelde woonhuizen met in totaal 24 studio’s en 5 ruimten voor dagbesteding, een oefenruimte voor de fysiotherapeut en een therapeutisch zwembad van 4 x 4 meter. In de dagbesteding is niet alleen ruimte voor de 24 bewoners, vaak meervoudig gehandicapte jongeren, van het Elzeneindhuis. Er is ook ruimte voor 8 tot 12 jongeren met een beperking van buitenaf.

                              2019 36 elzeneindhuis small

SlowCare staat voor meer en betere zorg door begeleiders met een hoog roepingsniveau en gelooft in een inclusieve samenleving en hecht aan duurzame woningen als helende omgeving. SlowCare is kortom de zorg die iedere ouder voor zijn kind wenst: een veilig en sfeervol thuis waarbij liefde, geborgenheid en aandacht centraal staan.

                                                                  2019 36 met de buurt elzeneindhuis small                          2019 36 logo 2 elzneindhuis small

Het Elzeneindhuis heeft zich tot OGD gewend voor een donatie voor de aanschaf van een CRDL, een apparaat dat contact, actie en levendigheid genereert bij de gehandicapten die niet kunnen praten en volledig afhankelijk zijn directe zorg.

De CRDL (cradle) is een interactief zorginstrument dat een nieuwe vorm van contact mogelijk maakt door aanraking tussen mensen te vertalen in geluid. Door fysiek contact speels en onderzoekend te benaderen, omzeilt de CRDL bestaande conventies rond aanraking.

                         2019 36 CRDL CRDL Cradle small

Voor meer informatie over de CRDL zie https://crdlt.com/

In 2016 doneerde OGD € 5.000,– voor een Therapeutic Motion Systeem (zie project 2016-12). Deze tweede OGD schenking is een initiatief van Karin Klijn, begeleider gehandicapten in de dagopvang van de SlowCare Stichting.

https://slowcare-nederland.nl/

Terug naar Schenkingen 2019