Old Grand-Dad Golfclub Nederland

Almkreek 3997 small

Almkreek 120e OGD Club

Almkreek 120ste OGD Club
Almkreek 3997 small

Tussen Maas en Waal, dicht bij de Biesbosch en langs de oever van het kleine riviertje de Alm in het land van Heusden en Altena vind je de voor velen onbekende golfbaan Almkreek, vlak bij het plaatsje Almkerk.

Onbekend, maar zeker niet onbemind. Het is een prima onderhouden baan met verrassende en vaak verre van eenvoudige holes, met een zeer gastvrij en goed clubhuis. Maar, nog geen OGD afdeling. En daar is nu verandering in gekomen door een super enthousiaste Lex Overweter uit het nabij gelegen Gorinchem. Hij meldde zich, na een competitiewedstrijd, waarbij enkele tegenstanders van die dag enthousiaste donateurs van de OGD bleken te zijn, spontaan bij penningmeester Gerrit Horlings aan als donateur. Klein probleempje: Almkreek had nog geen OGD afdeling, dus Gerrit wist niet waar hij Lex moest onderbrengen. Dat bracht Lex op het idee om zelf dan maar een afdeling op te richten. Dit is wat Lex er zelf over schrijft en de flyer die hij maakte om donateurs te werven:

 Flyer Almkreek

 

Old Grand Dad

Op Almkreek doen we met een team mee aan de onderlinge, regionale competitie Klaverblad. De deelnemende teams, voornamelijk bestaande uit senioren, komen van de golfclubs De Batouwe, Oude Maas, Kleiburg en Almkreek.

Al napratend op Oude Maas, na een gezellig wedstrijd, kwam het gesprek op de Stichting Old Grand Dad (OGD). Een lid van Oude Maas én donateur van Old Grand Dad, vertelde enthousiast over de doelstellingen van de stichting, dat er op Oude Maas meerdere donateurs lid zijn, dat er onderlinge OGD wedstrijden worden georganiseerd én dat er wordt deelgenomen aan regionale wedstrijden. Ik ontving het jaarverslag en heb contact gezocht met het bestuur van OGD om me in te schrijven als donateur. Dit bleek alleen te kunnen als de golfclub en/of golfpark zich ook zou aanmelden als donateur.

Toevallig zat ik even later bij een vergadering waarbij onder meer het organiseren van een wedstrijd voor een goed doel ter sprake kwam. Ik heb daarop ingehaakt en OGD geïntroduceerd bij zowel de club als het park. Na hun positieve reacties heb ik OGD gevraagd bij ons langs te komen, hetgeen resulteerde in een bijzonder prettig gesprek tussen de voorzitter en secretaris van OGD en Almkreek. 

Inmiddels zijn we begonnen om binnen de club OGD te promoten. Allereerst door onze samenwerking met OGD te vermelden op onze website en daarnaast hebben wij uitgebreid melding gemaakt in de laatste maandelijkse nieuwsbrief (6 september jl.) met daarbij de mogelijkheid om direct aan te melden voor het donateurschap. Helaas hebben hierop nog geen reactie ontvangen.

In week 39 zullen wij een extra nieuwflits versturen aan de doelgroep, waarna wij de doelgroep ook persoonlijk zullen benaderen. Onze club telt momenteel bijna 800 leden waarvan een flink aantal leden opa is. Wij gaan er van uit dat wij 50 donateurs zullen ‘verzamelen’.

Almkreek 3851 smallBunkerpartij AlmkreekClubhuis AlmkerkLex Overweter

Almkreek

Almkreek, een A-gecertificeerde golfbaan, bestaat sinds 1995 en is door zijn bijzondere ligging, een park dat bij uitstek geschikt is om snel weg te zijn van ‘de drukte van alledag’. Het park is uniek gelegen in het Land van Heusden en Altena, midden in een landschap met typische Hollandse vergezichten over weilanden, sloten en boerderijen. Holland op z’n mooist!

De 2 golfbanen op het park hebben schitterende waterpartijen, verrassende hoogteverschillen, goed onderhouden fairways en prachtige greens. Almkreek is geschikt voor beginnende én gevorderde golfers.

De golfclub van Almkreek is ‘gewoon gezellig’.  De club organiseert met veel plezier voor al haar leden, bijna dagelijks, aantrekkelijke golfactiviteiten op de uitdagende banen van Almkreek. Het bestuur van de club behartigt de belangen van de leden, daarbij geholpen door de inzet van vele vrijwilligers. Deze voegen met hun specifieke kennis en expertise, in diverse commissies, extra waarde toe aan het reilen en zeilen van de vereniging. Golfclub Almkreek bestaat in 2020 25 jaar!

Op het park vindt u naast de diverse indoor- en outdoor oefenfaciliteiten, Brasserie Almkreek. Hier kunt u dagelijks genieten van heerlijke koffie, een lekker wijntje of een vers bereide maaltijd in een sfeer van ‘gewone gezelligheid’. De kaart van Brasserie Almkreek wordt afgestemd op het seizoen en onze keukenbrigade maakt gebruik van eerlijke, regionale producten. 

Brasserie Almkreek beschikt over een prachtig gelegen, groot en zonnig terras dat uitkijkt over de golfbaan. De uitgebreide parkeerfaciliteiten op eigen terrein geven de gelegenheid om makkelijk te parkeren.

Kortom … Almkreek bezit alle elementen voor een Gewoon Gezellige golfdag!