Old Grand-Dad Golfclub Nederland

Landelijke Finale 2015

De Landelijke Finale 2015 werd op maandag 3 augustus verspeeld op de Golfclub Heelsum

De grillige zomer had voor de landelijke finale een hele mooie dag uitgezocht met een hele dag stralend zon en temperaturen die beslist heel goed te noemen waren. Gelukkig stond een lekkere bries die omdat er op de baan geen enkele schaduw aanwezig was nog de enige verkoeling gaf.

Na de inschrijving waarbij alle grootvaders die een plekje in de finale hadden veroverd aanwezig bleken te zijn, werden ze door de voorzitter Helgert van Raamt welkom geheten en gaf de wedstrijdcommissaris nog enige laatste informatie voordat de drieballen de baan in konden. Er waren voldoende wegwijzende leden van de ontvangende club om iedereen op tijd op zijn aangegeven starthole te krijgen en met een wat hese sirene werd de wedstrijd gestart. Dertig flights van drieman. Het blijft altijd weer een opvallend fenomeen dat na enige tijd je je als speler afvraagt waar al die andere grootvaders toch zijn gebleven. Er werd heel weinig gewacht en iedereen kon rustig zijn ronde spelen. Een mooie uitdagende baan met af en toe vervelende tussen wandelstukken. Golf en natuur vormen hier wel een heel mooie combinatie. Soms was het een puzzel waar je precies moest zijn maar de baanboekjes die iedere speler had gekregen kon dit probleem altijd weer oplossen.

Helaas waren er een paar grootvaders die door de weersomstandigheden gedwongen waren om voortijdig hun ronde te beëindigen. Meestal waren de scores tot dan toe ook niet zo indrukwekkend dat een potentiele winnaar hierdoor zijn glorie heeft verspeeld.
Na 5 uren in de baan te zijn druppelde de eerste grootvaders het clubhuis binnen met meer of minder opgewekte gezichten. De weersomstandigheden hadden ook bij de grootvaders die de hele ronde hadden gespeeld hun tol geëist. Dus het was zeer goed toeven op het terras dat volstroomde met grootvaders, die allemaal hun verhaal hadden.
Om kwart over zeven was het dan eindelijk tijd voor de prijsuitreiking. Als eerste werd de ontvangende club de GC Heelsum bedankt voor de perfecte organisatie, in de persoon van clubconsul Wim Slendebroek en assistent Lard Dericks.

winnaar2015

BesteGolfer2015
De Beste Golfende Grootvader was dit keer Theo van der Zwaan (linker foto) van de Lochemse Golfclub met 37 stableford-punten .
Paul Swinkels (rechterfoto) van de GC Crossmoor was de Beste Golfer met een 25 stablefordpunten zonder handicapverrekkening.
Henk Kamphuis van de GC Heelsum sloeg de neary op Sandr 5 en Ad Biemans sloeg op Airborn 4 de longest drive.

 

 

 

 

 

Na de prijsuitreiking werd er op het terras gegeten en bleef het nog lang erg gezellig. Onze voorzitter Helgert van Raamt eindigde de dag met dankwoord en voor iedereen een goede thuiskomst.

Terras2015

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Terug naar wedstrijden en uitslagen