Old Grand-Dad Golfclub Nederland

Jaqcues verwelkomt

Regiowedstrijd Centrum Zuid GC Welderen 2021

Afgelasting dreigde maar bleef uit

Wat een dag…!!!

Het begon dramatisch, heftige regenbuien trokken ’s ochtends over Oostelijk Noord Brabant en Zuid Oost Gelderland. Als medeorganisator was het bij de vroege rit naar Welderen  één grote stortbui. Onderweg kreeg ik enkele telefoontjes van bezorgde clubconsuls die zich afvroegen of de wedstrijd wel door kon gaan. Ik beloofde ze contact op te nemen met Welderen waar ik een heel optimistische medewerkster aan de lijn kreeg, die zei dat het rond 13.00 uur droog zou worden en dat Welderen er klaar voor was om ons te ontvangen. In alle hectiek toen een e-mailbericht gemaakt voor alle clubconsuls dat het door zou gaan en hen opgeroepen om hun deelnemers te bewegen zich te melden aan de wedstrijdtafel. En dat is gelukt, van de 86 ingedeelde opa’s verschenen er uiteindelijk 83 aan de start. Vanaf de shotgunstart om 13:00 uur heeft het hooguit nog wat gemiezerd. De baan was ook prima speelbaar terwijl daar tevoren in verband met de rivierklei als grondsoort met zorg naar gekeken werd. Wel werd door de wedstrijdleiding besloten dat er op de fairways geplaatst mocht worden. En natuurlijk was er op enkele plekken in de baan sprake van tijdelijk water, ook de bunkers waren niet allemaal droog, maar daar werd met inachtneming van de daarvoor geldende regels goed mee om gegaan.

Jaqcues verwelkomt  Lastieg bunkerslag goed uitgevoerd
Regiocosul Jaqcues Remmen verwelkomt alle deelnemers.                           Moeilijk bunkerslag door waterrijke bunker prima uitgevoerd.

 

Om 17.45 uur, 4.45 uur na de start, druppelden de eerste 4-ballen binnen. En toen kwam de grootste uitdaging van deze dag: Het inbrengen van de scores door de deelnemers zelf via de E-golf4U app. Hiervoor was in het E-golf4U programma een aparte golfclub, oldgranddad, aangemaakt waar de deelnemers middels een speciale gebruikersnaam en wachtwoord konden inloggen. Voor degenen die op hun homeclub bekend waren met de E-golf4U app was dat geen probleem. Voor diegenen die daar geen ervaring mee hadden werd door ervaren flightgenoten de helpende hand geboden. Uiteindelijk moesten voor ca. 10 deelnemers de scores door de wedstrijdleiding handmatig ingebracht worden. En toen hadden wij om 19.30 uur een uitslag.

De winnaar van de dag werd Klaas Nienhuis die op zijn homecourse 42 stableford punten scoorde. Aan hem werd de 1e prijs uitgereikt zijnde de OGD trofee Regiowedstrijd CZ 2020!! Als extra prijs werd hem in plaats van de traditionele fles Old Grand Dad Bourbon Whiskey, die helaas uit de handel is, een oude Amerikaanse waterkan met Old Grand Dad logo overhandigd. De Beste Golfer en de 2e en volgende beste scores werden naar voren geroepen en met een prijs beloond.  
Zie de uitslagenoverzichten. De 2 Nearies werden gewonnen door Sander Graft GC Best en Miel Hutten GC De Loonsche Duijnen.

Spanning bij opmaak uitslag          Winnaar met karaf
Wedstrijdleiding in opperste concentratie bij uitslagverwerking                               Winnaar Klaas Nienhuis en Clubconsul Frans Bouwmeister
Vlnr: Jacques Remmen, Eef Weenink en opvolger Frans                                          met de welverdiende karaf. Klik voor alle foto’s hieronder.
Bouwmeister.

 

Tijdens de uitstekend verzorgde barbecue – hulde aan de horeca op Welderen –  werd door Frans Petersen lid van GC Welderen en secretaris van de Stichting Special Sports Event uit Elst een toelichting gegeven op hun projectaanvraag voor een bijdrage van OGD voor de organisatie van het 2-jaarlijkse sportevent dat in deze regio gehouden wordt. Uit het applaus dat na zijn verhaal van de deelnemers-donateurs loskwam kon opgemaakt worden dat dit project waardering verdient.

Tot slot dank aan Frans Bouwmeister, clubconsul op GC Welderen, voor de mede-organisatie.  Ook veel dank voor Peter v. Mens, OGD-clubconsul bij GC Het Rijk v. Nijmegen, die zijn plaatsje in het deelnemersveld inruilde voor zijn optreden als OGD-hoffotograaf waarvan bijgaande fotoalbum het resultaat is. Meer dan voortreffelijk, Peter.

Hiermee kwam een einde aan een dag die heel nat en dreigend begon, maar die eindigde als een TOPDAG!

Verslag door Jacques Remmen, OGD Regioconsul Centrum-Zuid.

 

Fotoreportage    Totaaluitslag    Brutouitslag