Old Grand-Dad Golfclub Nederland

Winnaar 2021

Regiowedstrijd Rijk van Margraten 2021

Wedstrijd op hoog niveau, landschappelijk en sportief

Op het fraaie, ruime en hoog gelegen terras van golfbaan Rijk van Margraten, kijk je prachtig over de stad Maastricht, met rechts daarvan het dorpje Bunde dat precies een week geleden getroffen werd door een gigantisch noodweer. Daar middenin woont onze gastheer, clubconsul Henk Dresens, die op dat moment weinig vermoedend voetbal kijkt op TV en even later een ware stortvloed door zijn benedenhuis hoort gaan. Vocht, modder en forse schade zijn het gevolg, maar toch is Henk om 9 uur op de wedstrijddag van zijn Regiowedstrijd present. Ruim van tevoren heeft hij gelukkig prima afspraken gemaakt met baanmanagement en horeca, zodat die zorg er niet meer is, terwijl de hele wedstrijdplanning veilig in de computer van de regioconsul zit. Niemand die iets zal merken.
Aanmelding en uitgifte scorekaarten verloopt vlotjes, mede ook omdat de deelnemers nu niet allemaal tegelijkertijd arriveren.
De koffie wordt vergezeld van ruime stukken heerlijke Limburgse vlaai in vele smaken. Kersen, appel, abrikozen, rijstevlaai en kruimelvlaai, of zoals ze in Maastricht zeggen “grummelevlaoj”.
De start, vanwege nog geldende maatregelen geen Shotgun maar een start op 2 holes, verloopt met de hulp van Hub en Mathieu rimpelloos. Maar later in de baan, die vanwege forse hoogteverschillen behoorlijk zwaar te lopen is, vallen er meer en meer gaten en zal de wedstrijdduur uitkomen op zo’n 5 uur. Gelukkig worden onderweg de spelers beloond met steeds wisselende fraaie uitzichten, die het Zuid-Limburgse landschap zo geliefd maken. Naast de hoge ligging van de baan, waren ook de scores aan de hoge kant. Maar liefst 38 van de 81 deelnemers weten 30 of meer Stablefordpunten te scoren, terwijl de winnaar, Sef van der Velden van De Herkenbosche, met 40 punten de titel grijpt. De beste Bruto score, ook wel Stableford tegen Scratch, wordt behaald door Albert van Rijn van De Eindhovensche. Klik onder dit verslag op de link naar de uitslagen.

Winnaar 2021  Rijk Margraten
Vlnr: Henk Dresens (Clubconsul Margraten), Winnaar Sef van der Velden en regioconsul Jan de Vries

De lange speeltijd heeft gelukkig geen enkel effect op de stemming onder de deelnemers. Die blijft prima, wat zich later vertaald in een geanimeerde nazit en een gezellig diner, waaraan maar liefst 82 deelnemers aanschuiven en waarna nog veel spelers gezellig koffiedrinkend na blijven kletsen.
Een nieuwe manier van scoreverwerking, waarbij de spelers zelf, of een van de flightgenoten, de scores voorlezen bij het inleverpunt, waar ze in het systeem worden getikt, verloopt vlot en als er al een foutje zit in de Stableford omrekening, is die snel opgespoord en levert dat later geen problemen op. Twintig minuten na de binnenkomst van de laatste flights is de uitslag bekend.

Toon uitslag