Old Grand-Dad Golfclub Nederland

47F5CEFF 27CC 4A21 97AF 5D1DDB69C4AE

Verslag regiowedstrijd NO Veendam 2021

Verslag regiofinale OGD Noord Oost
Maandag 5 juli bij De Compagnie, Veendam.

“Na regen komt zonneschijn”: korter kon de clubconsul van GC De Compagnie, Jaap Wijpkema, de dag niet samenvatten. Op 5 juli, tegen 10.00 uur, barstte de regenbui in alle hevigheid los, 4 greens liepen in no time onder water, maar dankzij snel ingrijpen van de greenkeepers konden de vlaggen worden verplaatst naar een iets minder natte pinpositie, waardoor er toch gespeeld kon worden. Negentig grootvaders/donateurs gingen vanaf 10 uur van start; vanwege de coronamaatregelen vertrokken de spelers van hole 1 en hole 10. Uiteraard na zich gemeld te hebben bij de wedstrijdtafel, het lunchpakket in ontvangst te hebben genomen en nog even tijd voor een snelle kop koffie met traktatie erbij. Daarna kennismaken met de andere 3 flightgenoten en afslaan.

In de loop van de ochtend werd het al vrij snel droog en begon de zon te schijnen. De grote plassen op de greens veranderden in “tijdelijke water” en konden eenvoudig worden ontweken.

Omdat er dus geen shotgunstart was, was er door het grote tijdsverschil in komen en gaan, ook geen prijsuitreiking. De uitslag werd via de mail aan de deelnemers toegezonden, zodat nog dezelfde avond bekend werd welke 8 spelers zich hebben geplaatst voor de landelijke finale op Crossmoor in Weert.

47F5CEFF 27CC 4A21 97AF 5D1DDB69C4AE      12295EEE EF99 4568 9226 C0972F3E03E8

Toen de wedstrijd in volle gang was, deden we als Old Grand-Dad waar we ook goed in zijn: we konden een tweetal medewerkers begroeten van het Cosis Expertisecentrum Muntendam. Deze instelling had een projectaanvraag ingediend en de aanvraag was door Jan Orie, onze projectcoördinator, positief beoordeeld. Dus kon Jaap Wijpkema aan Titia Groen en Wendy van den Ouweelen een cheque overhandigen van maar liefst € 2500,= voor de aanschaf van een balanceertoestel voor de kinderen met een beperking die zorg krijgen bij Cosis. De aanwezige grootvaders die al uitgespeeld waren, kregen een nadere toelichting over het expertisecentrum en aan het applaus konden we opmaken dat de gift de volledige instemming kreeg.

Ook de OGD werd verrast. Door de voorzitter van De Compagnie, de heer Henk Rotman, werd een groot deel van de ingelegde greenfee-gelden als gift teruggegeven. De overdracht van het plateau waarop vermeld stond € 750,= werd aangeboden aan de regioconsul van de regio Noord Oost Nederland Luc ter Heide. Hij bedankte voor deze geweldige geste, een goed beginbedrag voor een volgend project.

Wat absoluut vermeld moet worden: de greenkeepers hadden de holes er prima bij liggen, chapeau voor deze mensen, die er steeds weer voor zorgen dat wij een prachtig bespeelbare baan aantreffen. Ook complimenten voor het horecateam o.l.v. Jeroen van Diemen.

Verder dank aan de clubmanager Annet Weits en de dames van het secretariaat voor hun ondersteuning bij de voorbereidingen en op de dag zelf.

En Jaap: je had een mooi clubje mensen om je heen verzameld, die zorgden voor de inschrijvingen, de ballen op de drivingrange en het invoeren van de kaarten. Wij als Regio NO waren de eerste in het land die hun regiofinale hadden en maakten gebruik van een nieuw landelijk OGD-invoersysteem. Helaas verliep dat nog niet helemaal vlekkeloos, maar alles werd opgelost terwijl de zon bleef schijnen.

Tot slot is een woord van dank ook op zijn plaats voor de gastvrijheid van De Compagnie en de Golfclubs die greenfee-kaarten beschikbaar hebben gesteld voor op de prijzentafel. De gelukkige winnaars van 2 kaarten krijgen daarover persoonlijk bericht. Volgend jaar aan Golfclub Zwolle de eer om de Regiowedstrijd 2022 te organiseren, hopelijk dan weer met een shotgunstart en een gezamenlijk diner ter afsluiting.

Luc ter Heide, Regioconsul OGD Noord Oost

 

Totaal Uitslagen
Bruto Uitslagen