Old Grand-Dad Golfclub Nederland

2021 28 Hollandia racerunner1 small

Ateliekvereniging Hollandia in Hoorn sport met racerunners

Ateliekvereniging Hollandia in Hoorn sport met racerunners

 2021 28 Hollandia racerunner1 small

Van onze correspondent Rem Komen
Mariska Verment, coördinator framerunning AV Hollandia in Hoorn meldt:

“Bij AV Hollandia in Hoorn trainen ervaren atletiektrainers en vrijwilligers een groepje van vijf kinderen met een beperking op een framerunner. De kinderen van zes tot 15 jaar, hebben verschillende lengtes en ziektebeelden, maar zijn stuk voor stuk enthousiast en gedreven. Ook de ouders zijn enthousiast.

Het is heerlijk voor deze kinderen om te sporten en nieuwe kinderen te leren kennen en lekker samen mee te dollen. Het is goed voor hun fysieke conditie en mentale weerbaarheid. En zij hebben ook iets waar ze heel trots over kunnen vertellen op school en aan ooms en tantes. En ze hebben een groep waar ze bij horen.

Dankzij giften zoals die van OGD heeft Hollandia drie verschillende maten framerunners kunnen aanschaffen. Kinderen kunnen daarmee kennis maken met het framerunnen. 

Valentijn
Voor Valentijn heeft Hollandia met de OGD-gift van € 2.500,– een framerunner maat S aangeschaft, waarmee hij de afgelopen maanden flink trainde.
Valentijn is 6 jaar, geboren met een open ruggetje en rolstoelafhankelijk, maar een enthousiast ventje dat elke week graag naar de frameruntraining wil, zelfs al heeft hij soms veel pijn.
In de groep is hij goeie vrienden geworden met Max en Senna. Alle trainers en begeleiders zijn dol op Valentijn omdat hij, ondanks tegenslag, operaties en regelmatig pijn, zo gedreven en vrolijk op zijn framerunner over de baan peddelt en de anderen uitdaagt voor een wedstrijdje.

Zie ook op de OGD-website ‘schenkingen 2021’ nummer 2021-28

https://www.avhollandia.nl