Old Grand-Dad Golfclub Nederland

20190807 OGD Beste Golfende Grootvader 2019 LF Lochemse cut out small

Best golfende grootvader 2019

Herm Hofmeyer (RvN)‘Best Golfende Grootvader 2019’

                                                      20190807 OGD Beste Golfende Grootvader 2019 LF Lochemse cut out small

Best Golfende Grootvader 2019 Herm Hofmeyer (links) ontvangt van Voorzitter Helgert van Raamt (midden) de OGD wisselbeker en uit handen van OGD Prijzenman Carlo Schuengel het door Herm te behouden bronzen Melis beeldje

Tijdens de geweldig mooie dag op de tot grote hoogte geprepareerde Lochemse baan, waar Baancommissie en horeca alles tot in de puntjes regelden, sloeg grootvader Herm Hofmeyer van het Rijk van Nijmegen op woensdag 7 augustus 2019 zijn slag. Met maar liefst 43 stableford punten veroverde Herm Hofmeyer – exc. hcp 15.7 – tijdens het ‘Nederlands Kampioenschap voor grootvaders’ de fel begeerde titel van ‘Best Golfende Grootvader 2019’.

Runner-up Martin Weeda – exc. hcp 19.9 – van de Drentsche, spelend van blauw, kwam met 40 stfableford punten binnen.

De geweldige dag dreigde verstoord te worden door donkere wolken met soms pittige buien, maar die gingen met veel geluk net ten noordwesten langs de Lochemse en met een stijve bries was het prima golfweer. Kortom, weer een heel gezellige OGD topdag. De 87 spelers hadden er zin in en onder de 39 stabelford punten viel je helemaal buiten de prijzen. 

Wie zonder die handicap stableford punten wel in de prijzen vielen, waren Hans Elsenaar van de Rosendaelsche met de Neary en Ferd Kramer van de Drentsche, die het verst sloeg en daarmee de Longest drive op zijn naam zette.

Good Old Vic Swane van de Dommel won met 30 stableford punten voor de 2e maal de mooie President’s Putter, de prijs voor de beste bruto speler, het hoogst aantal punten zonder handicap verrekening. Hamid Kerboua werd eerst uitgeroepen tot scratch winnaar, tot bleek dat er een fout gemaakt was, die de volgende ochtend hersteld is.