Old Grand-Dad Golfclub Nederland

2021 10 22 182804 Gerrit Horlings Miniatuur

Gerrit Horlings Ere-Grootvader

Gerrit Horlings benoemd tot Ere-Grootvader
2021 10 22 182804 Gerrit Horlings Miniatuur

Gerrit Horlings sinds het begin van deze eeuw penningmeester van de stichting Old Grand-Dad droeg eind 2019 zijn functie over aan Jan Moen. Niet eenvoudig voor Jan, want Gerrit heeft in die lange periode een grootse reputatie opgebouwd.

Niet alleen als een voortreffelijk bewaker van onze financiën, maar ook als een actieve ambassadeur van onze stichting door zijn talrijke initiatieven om de OGD, zoals we onze stichting vaak kortweg noemen, waar dan ook onder de aandacht te brengen, om zodoende steeds meer donateurs te werven. Als vriend van vele consuls hielp hij deze belangrijke voorhoedespelers van onze organisatie waar hij dat kon.
Hoewel ook bij zijn afscheid Corona ook hier een vervelende ontregelende rol speelde, waardoor een afscheid te midden van zijn OGD vrienden keer op keer moest worden uitgesteld, was het vrijdag 22 oktober dan eindelijk toch zo ver dat het bestuur in de persoon van voorzitter Helgert van Raamt de inmiddels “emeritus penningmeester” Gerrit Horlings mocht benoemen tot Ere-Grootvader van de OGD. Met nog slechts vier andere OGD’ers deelt hij deze bijzondere en welverdiende onderscheiding.
In zijn dankwoord verwees hij naar de legendarische Johan Cruyff, net als Gerrit een ras Amsterdammer, naar de belangrijke 14 stellingen van de grote maestro. Met name naar regel 1, te weten: teamwork.
Gerrit stelde voor dat de OGD altijd speelt volgens het 7-8-125 systeem. De 125 staan daarbij voor de aanvallers, de clubconsuls, die steeds weer binnen hun clubs zorgen voor nieuwe aanwas van donateurs, de 8 staat voor de controlerende middenvelders: de regioconsuls, terwijl de 7 staat voor de achterhoede, het bestuur, dat er steeds voor zorgt dat wij als OGD geen onnodige punten weggeven en we steeds opnieuw sterk en gezond aan de strijd kunnen beginnen. Logisch toch, zou Johan gezegd hebben.

2021 10 22 182804 Oorkonde Gerrit Miniatuur     2021 10 22 182836 Gerrit spreekt Miniatuur