Old Grand-Dad Golfclub Nederland

20190807 OGD LF Hamid mist hattrick cut out small

Hamid hattrick sneuvelt in Lochem

Hamid’s hattrick van Crossmoor sneuvelt in Lochem
20190807 OGD LF Hamid mist hattrick cut out small                                              

Het leek zo mooi.

Drie keer achter elkaar scoorde Hamid Kerboua. Eerst in de Crossmoor Old Grand-Dad clubwedstrijd, daarna in de Regiowedstrijd en tenslotte in de Landelijke Finale op de fraaie golfbaan van de Lochemse.

Daar scoorde Hamid de meeste stableford punten zonder handicap verrekening – van scratch – en werd de Beste Golfer van de Dag. Hij ontving daarmee de President’s Putter. 

Twaalf uur lang was Hamid De Beste Scratch Golfer 2019. Tenminste dat dacht iedereen.Hamid ontving de wisselprijs, de Presidents Putter uit handen van de Voorzitter, inclusief bijbehorende wijn, ging op bijgaande foto en werd uitbundig door de overige deelnemers gefeliciteerd. Sterker nog, toen hij na een heerlijk afsluitend diner, huiswaarts keerde in gezelschap van Regioconsul en clubgenoot Jan de Vries, was hij nog steeds winnaar van de dag.

Echter, de volgende ochtend bracht een wrede e-mail zijn hattrick om zeep.
Niet Hamid, maar Vic Swane van De Dommel was de winnaar, net als een jaar eerder op Anderstein.

                   20190807 LF 2018 Anderstein Vic Swane wint 1e PP small  Good Old Vic Swane wint de President’s Putter zowel in 2018 op Anderstein als in 2019 op de Lochemse

 

Vic Swane had op zijn scorekaart keurig zijn – scratch – 30 Stablefordpunten vermeld. De wedstrijdleiding legde zijn kaart abusievelijk op de stapel “lager dan 34” en zag Vic zodoende over het hoofd.

Achteraf kon Hamid er wel om lachen, temeer daar hij uiteraard zijn gewonnen wijn toch mocht houden.

             20190807 LF Chateau Old Grand Dad small