Old Grand-Dad Golfclub Nederland

Rem Komen bezoekt opening Villa Oigenwois

Verslag van onze regioconsul Rem Komen van de succesvolle opening van een geslaagd woonproject door een bijzonder ouderinitiatief. 

Rem:
Op een zaterdagmiddag in mei was ok bij de feestelijke opening van Villa Oigenwois.
“Oigenwois” is de fonetische weergave hoe in deze (mijn) omgeving “eigen wijsheid” wordt uitgesproken. Vaak koppelen mensen daar een negatieve associatie aan, maar nog vaker, en zeker in dit voorbeeld is het feitelijk iets heel positiefs!

In Augustus 2014 is de stichting Villa Oigenwois opgericht. De stichting is ontstaan uit de behoefte van 7 ouderparen die allen een (bijna) volwassen kind met een (ernstige) verstandelijke en/of meervoudige beperking hebben. Daar waar zich normaal ontwikkelende kinderen zelf bedenken hoe ze verder gaan op hun levenspad, is deze doelgroep afhankelijk van de keuzes die hun ouders en sociale omgeving maken. De stichting heeft tot doel het realiseren van een kleinschalig ouder/wooninitiatief waar jongvolwassenen met een beperking prettig, veilig en op een huiselijke manier kunnen wonen midden in de samenleving.

Met de rondleiding heb ik kunnen zien en horen hoe deze ouders met heel veel gevoel voor hun kind een indeling voor dit gebouw hebben gemaakt en een creativiteit en doorzettingsvermogen hebben geleverd om dit na 10 jaar eindelijk gerealiseerd te zien. Dergelijke initiatieven worden door veel stichtingen gesteund, onder andere in steeds grote mate ook door de Old Grand Dad. Meld ons deze initiatieven zou ik willen zeggen. De speelmaterialen die door de O.G.D. financieel zijn ondersteund waren nog niet geplaatst dus helaas ontbreekt een foto daarvan. Maar wie meer wil weten over dit initiatief, een initiatief dat steeds vaker navolging vindt in Nederland, kan hier de website van de stichting Oigenwois vinden.
Klik hier. https://www.villaoigenwois.nl/