Old Grand-Dad Golfclub Nederland

Onbekend maakt onbemind.

De redactiekamer kijkt uit op de velden van hockeyclub Bloemendaal in Bloemendaal. De redactie vraagt zich af of er op ‘Bloemendaal’, zoals bij veel hockeyclubs in Nederland, een G-hockey afdeling bestaat. En wat blijkt?

Die bestaat al sinds oktober 2007 toen Vickey met vier kinderen begon met G-hockey op ‘Bloemendaal’. Inmiddels staan er iedere zaterdag zevenentwintig enthousiaste kinderen op het veld. Iedere zaterdagochtend verzamelen deze zevenentwintig enthousiaste kinderen zich bij het clubhuis en lopen zij met zijn allen naar het trainingsveld. In kleine groepjes worden hockey-vaardigheden geoefend. Tot slot is er meestal een wedstrijdje. Daarna wordt er in het clubhuis limonade gedronken. Inmiddels spelen drie G-teams van Bloemendaal in de G-competitie van de hockeybond.
Het blijkt dat Vickey en Veronique vanaf het begin de grote stuwende krachten zijn achter het G-hockey op Bloemendaal. Op de vraag aan hen of Old Grand-Dad misschien iets zou kunnen betekenen voor ‘hun’ G-hockey, hoefden Vickey en Veronique niet lang na te denken. Een hockey-keepers-uitrusting is een hele grote tas vol met allerlei keepers-materiaal. ‘Gewoon’ keepers-materiaal, vooral de legguards, is door de vele riempjes en gespen lastig aan- en uit te trekken. Vickey en Veronique vragen bescheiden of Old Grand-Dad wellicht modern keepers materiaal met klittenbanden in plaats van riempjes en gespen, zou kunnen doneren.


Aangezien Bloemendaal nu drie G-teams heeft, schonk Old Grand-Dad drie grote tassen met moderne keepers-uitrustingen. Op de laatste trainingsdag van dit seizoen 2023-2024 zijn de tassen feestelijk overhandigd aan de G-teams, zodat de G-teams na de zomerstop letterlijk en figuurlijk goed uitgerust het veld kunnen betreden.