Old Grand-Dad Golfclub Nederland

Lex Overweter (Almkreek) nationaal kampioen

Op een zonovergoten maandag wordt Lex Overweter, lid GC Almkreek en daar ook OGD clubconsul, uitgeroepen tot de Best Golfende Grootvaders 2023 van Nederland.

Het gebeurt op de fraaie baan van de Wassenaarse Golfclub Rozenstein, waar clubconsul Floot van der Feltz alles op alles heeft gezet om er een prachtige dag van te maken. Met succes zal blijken.

Liefst 85 golfende grootvaders uit het gehele land, gekwalificeerd via ruim 120 clubwedstrijden en 8 regiowedstrijden, spelen op een zonovergoten, in tip top conditie verkerende, fraaie parkbaan om de felbegeerde titel. Goede scores, waarbij Lex met 41 punten nipt 1 punt voor blijft voor Ad Nelemans (Princenbosch) die tweede wordt met 40 punten. De derde plaats wordt door 3 spelers gedeeld met 39 punten, maar gaat officieel op basis van het gehanteerde matching cards naar Theo Jansen (Stippelberg) die maar liefst 24 punten scoort in de tweede negen en daarmee 4 respectievelijk 6 punten beter scoort dan Ronald Clayden (Albatross) en Rob Vroom (Leeuwenbergh)

Bij de prijsuitreiking verraste Geert-Jan Mantel, voorzitter Rozenstein, alle aanwezigen met een heel bijzondere geste. Samen met zijn bestuur, vertelt hij, is besloten de door de deelnemers ingelegde greenfee bijdrage van € 2.700,= als gift aan het OGD bestuur aan te bieden. Een zichtbaar verraste en uiterst dankbare OGD voorzitter Jan de Vries, bedankt namens de stichting de leden en het bestuur van Rozenstein voor dit geweldige gebaar, dat het de OGD nog beter in staat stelt jongeren met een beperking te ondersteunen bij projecten voor sport, spel en beweging.
Klik hier voor verslag en fotoalbum.