Old Grand-Dad Golfclub Nederland

Over Schenkingen

Veel succesvolle OGD projecten

2017 10kleine wereld

De ‘Stichting Old Grand-Dad Club Nederland’
zoals de officiële naam van deze golfclub van golfende grootvaders luidt,
verstrekt, naast het organiseren van ‘golfdagen voor grootvaders’, schenkingen voor
‘het bevorderen van sport, spel en beweging voor gehandicapte jeugdigen tot dertig jaar’.

ruitertje 3 Maartenshoeve (Small)

Jaarlijks schenkt Old Grand-Dad ruim € 150.000,– aan uiteenlopende projecten. Instellingen die zich bezig houden met gehandicapte jeugdige sporters, melden zich, meestal via de Clubconsuls bij het Bestuur, dat al dan niet schenkingen toekent.

In 2022 is € 152.000,– toegekend aan 54 projecten. In 2023 haalden we een record met niet minder dan  € 166.250,– toegekend aan 66 projecten voor onder andere de aanschaf van sport en spelmaterialen, hulpmiddelen voor mindervalide kinderen, speciale uitjes, toernooien, speeltoestellen, duo fietsen, aangepaste rijzadels enzovoort.

 

Sinds de oprichting van de Stichting Old Grand-Dad in 1974 is t/m 2023 voor € 3.269.155,–  geschonken aan de vele projecten, allemaal heel divers van aard.

De belastingdienst heeft de Stichting Old Grand-Dad Club Nederland aangemerkt als ANBI organisatie. Dat betekent dat donaties aan Stichting Old Grand-Dad in principe aftrekbaar zijn van de belastingen.

Kijk voor een overzicht van alle toegekende projecten onder de tab “Archief” en vervolgens klikt u op “Schenkingen voorgaande jaren”.

Wilt u meer weten over de aanvraagprocedure klik dan op een van de onderstaande links.

Aanvraag Protocol Projecten ANBI status