Old Grand-Dad Golfclub Nederland

Peter Boonstoppel 2017

Peter Boonstoppel beste golfende grootvader 2017

Peter Boonstoppel (Rozenstein) beste golfende grootvader 2017
Peter Boonstoppel 2017

Ieder jaar organiseert de Stichting Old Grand-Dad een serie golfwedstrijden, waarbij in de afsluitende Landelijke Finale de Best Golfende Grootvader van dat jaar bekend wordt.

De serie wedstrijden begint bij de clubwedstrijd van iedere aangesloten golfclub.

Inmiddels zijn dat 115 golfclubs.
De clubwedstrijd, waaraan alle donerende grootvaders van die club kunnen meedoen, wordt georganiseerd door de eigen Clubconsul.

Iedere aangesloten club is ingedeeld in een van de 8 regio’s.
Via een bepaalde verdeelsleutel worden de best eindigende grootvaders van iedere clubwedstrijd afgevaardigd naar de Regiowedstrijd van hun regio.
De Regiowedstrijd wordt georganiseerd door de betreffende Regioconsul in samenwerking met de Clubconsul van de baan waar de wedstrijd gehouden wordt. Zo’n 80 grootvaders per regio strijden daar dan om de beste plaatsen die recht geven op deelneming aan de Landelijke Finale.

Deze Landelijke Finale wordt steeds op een wisselende, mooie baan gespeeld, bij voorkeur centraal gelegen in het land.
De winnaar van de Landelijke Finale, waaraan ook weer ruim 80 grootvaders mee doen, levert aldus na deze spannende selectiereeks, de
Best Golfende Grootvader van Nederland op.

Naast de eeuwige roem, wordt winnaar’s naam en golfclub gegraveerd in de Prestigieuze Old Grand-Dad Wisseltrofee en ontvangt hij de blijvende herrinnering in de vorm van de in fraai brons gegoten oude Melis.