Old Grand-Dad Golfclub Nederland

t zelle buiten eettent 002

Regiowedstrijd 2021 Centrum Oost ’t Zelle

Verslag van de regiowedstrijd Centrum-0ost in 2021 
Maandag 12 juli op de golfclub ’t Zelle te Hengelo (Gld)

Als vanouds, wat een dag!

De hele week werd er slecht weer verwacht behalve maandag 12 juli, de dag van onze regiowedstrijd. En inderdaad, het werd een stralende dag met 89 deelnemers. Ook was een shotgun weer mogelijk en gezamenlijk eten onder een groot tentdoek, zodat er buiten gegeten kon worden. Het was overweldigend om te merken dat ruim 60 grootvaders voor het hele pakket gekozen hadden in deze corona periode.

Vanaf 10 uur stroomden de grootvaders binnen bij de golfclub ‘t Zelle, een prachtige baan in het Achterhoekse landschap rond het Gelderse Hengelo voor een kop koffie, met natuurlijk krentewegge.
Na een welkomstwoord en briefing van de clubconsul Henk Groot Roesink, vertrokken rond 12 uur 89 grootvaders vol goede moed, werkend aan een mooie score, goed genoeg voor een felbegeerde plaats voor de landelijke finale op 25 augustus in het Midden Limburgse Weert op de golfbaan van Crossmoor.

Halverwege de wedstrijd werden de deelnemers verrast met een wrap met zalm of groente. Alles liep voortreffelijk en de resultaten logen er niet om. Grote winnaar werd de afvaardiging van de Roosendaelsche Golfclub. Alle drie de eerste plaatsen werden door een grootvader van deze club opgeëist.

De shotgunstart maakte het mogelijk om gezamenlijk te borrelen. Voor de prijsuitreiking was naast het gebruikelijke praatje van de clubvoorzitter dit keer ook een wervend betoog van Jan Orie, vanuit Old Grand Dad verantwoordelijk voor een goede beoordeling van alle aangevraagde projecten

Na de prijsuitreiking had de uitbater een voortreffelijk lopend buffet verzorgd. De grote regenbui die voor die avond voorspeld was, kwam er ook. Maar onder het tentdoek zat iedereen droog en vergenoegd aan het toetje en de koffie.

t zelle buiten eettent 002

Zoals gezegd waren de grootvaders van de Roosendaelsche golfclub de grote winnaars met goud voor Willem Leyds (40 Stf punten), zilver voor Johan Lokhorst (ook 40 Stf punten) en het brons was voor Willem Bróker (39 Stf punten). De beste grootvader, met een score van 22 tegen par, was Ton Workel van de golfclub de Koepel.

Onder dankzegging aan de golfclub ’t Zelle voor het beschikbaar stellen van hun baan voor deze wedstrijd, kon teruggekeken worden op een ouderwets gezellige regiowedstrijd.

Winnaar Willem Leijds 002    Beste grootvader Ton Workel 002

 Winnaar Willem Leyds met karaf en elleboogje van Hankees Smit (linkerfoto) en winnaar beste brutoscore Ton Workel De Koepel samen Hankees (rechterfoto

Uitslagen