Old Grand-Dad Golfclub Nederland

RegioCZ2017 Dorpswaard.8

Regiowedstrijd Centrum-Zuid 2017 GC de Dorpswaard

De Regiowedstrijden van Regio Centrum-Zuid zijn dit jaar gespeeld op 2 9-holes banen. De tweede was op 10 juli op GC de Dorpswaard te Kerkdriel

RegioCZ2017 Dorpswaard.8 De baan werd door het Bestuur van de Dorpswaard tegen een sterk gereduceerde greenfeeprijs beschikbaar gesteld zodat aan de 45 deelnemers een mooi arrangement voor deze dag geboden kon worden.

Het bijzondere van de baan is dat door de binnendijkse ligging aan een dode tak van de Maas de baan bij hoog water gedeeltelijk onder kan lopen. Daarmee rekening houdend zijn alle tees en de greens hoger gelegen om deze in ieder geval watervrij te kunnen houden. Het clubhuis is op palen gebouwd waardoor vanaf het terras er een schitterend uitzicht over de baan is.

Van hoog water was nu geen sprake, de baan lag er fantastisch bij. De aangekondigde buien op het eind van de middag bleven gelukkig uit tot bij de borrel. Toen de eerste druppels vielen werden de gasten naar binnen gevraagd om getuige te zijn van een bijzondere gebeurtenis.

Op initiatief van Harry Spierings, clubconsul op de Dorpswaard en zijn clubgenoot Dries Schneider werd dit voorjaar een projectaanvraag gedaan voor de aanschaf van twee racerunners door de atletiekvereniging Prins Hendrik te Vught. Met deze racerunners kan de afdeling Aangepaste Sport van deze club een aantal jeugdige gehandicapte leden toch laten genieten van atletiek beoefening. Dit project werd door de projectencoördinator Jan Orie gehonoreerd met een donatie van € 5000. Op deze dag werd door Jan Orie, als OGD bestuursafgevaardigde bij deze regiowedstrijd aanwezig, symbolisch een cheque overhandigd aan de trainster die zich met deze sporters op Prins Hendrik bezig houdt.                                                                   

RegioCZ2017Dorpswaard.5

RegioCZ2017Dorpswaard.4    Foto’s Peter van Mens

         

 

 

 

Projectcoördinator Jan Orie reikt de chequecheque uit.         Racerunner met trainster van PH                                                                                                                                          

                                                                                                                                                

 

Tijdens het uitstekende buffet werd de prijsuitreiking gedaan. Als winnaar werd naar voren geroepen Harry Klokman clubconsul op de Haverleij met 41 punten. De Beste Golfer was met 24 punten vanaf scratch Douwe de Vries van GC Heelsum.

Een bijzonder woord van dank gaat naar Peter van Mens, clubconsul van GC Het Rijk v. Nijmegen die de dag fotografisch heeft vastgelegd.

Klik hier voor de volledige fotorapportage

De neary werd gewonnen door Nico Dix van GC de Dommel
De prijs voor de Longest Drive was voor Peter Verkuijlen van GC de Schoot
Door Louis Oeben van GC de Haverleij werd een eagle gescoord  
RegioCZ2017Dorpswaard.3 Uitslag :                                                                                                      

1 Harry Klokman  hcp 24,5 Haverleij 41 ptn                                                                             De winnaar Harry Klokman
2 Lard Dericks hcp 18,6 Heelsum 39 ptn
3 Cor Postma hcp 30,1 R v Nijmegen 39 ptn
4 Arie Sas hcp 34,0 Albatross 38 ptn
5 Louis Oeben hcp 14,1 Haverleij 37 ptn
6 Douwe de Vries hcp 12,2 Heelsum 37 ptn
7 Rien Dijkema hcp 19,2 Berendonck 36 ptn
8 Henk v.d. Oord hcp 21,8 Haverleij 36 ptn
9 Rob Knopperts hcp 24,4 Welderen 35 ptn
10 Martin Ouwehand hcp 19,0 Berendonck 35 ptn

RegioCZ2017Dorpswaard.1

 RegioCZ2017 Dorpswaard.2

 

 

 

 

 

Beste Golfer Douwe de Vries                                                                                  Louis Oeben scoorde een Eagle

 

Terug naar Regiowedstrijden 2017