Old Grand-Dad Golfclub Nederland

RegioCW1Small

Regiowedstrijd CW 2015

Regiowedstrijd Centrum West 2015

De Regiowedstrijd Centrum-West werd op woensdag 22 juli 2015 gespeeld op op GC Broekpolder.

Beter dan op deze dag hadden wij het niet kunnen treffen, zonnetje, niet te warm, klein briesje en een voortreffelijk geprepareerde baan met de bekende snelle greens van Broekpolder, bekend van o.a. de Ladies Open.
87 grootvaders van 12 clubs hadden zich opgegeven en wonder of niet, iedereen was er ook, geen enkele no-show. De indeling met de beschikbare 9 Handicarts heeft ons heel veel hoofdbrekens gekost, er waren meer aanmeldingen dan plaatsen beschikbaar, bij de later aangemeld gevallen hebben we moeten schiften op de ernst van de blessure (van gevolgen van chemokuur tot hielspoor) en toen aan de wedstrijdtafel bleek dat sommige voor Handicart opgegeven grootvaders er helemaal geen nodig hadden was dat reden tot spontane hartverzakking. Al het werk, de zorgvuldige indeling in de Handicarts voor niets, het had zo veel eenvoudiger gekund..
Wij hadden de baan “om niet”, prima onderhandeld door de clubconsul Henk van Rossen, dit was nu al ons 2e greenfeevrije jaar op rij na de Noordwijkse in 2014.Een uitdaging voor Eben de Haart om voor 3-in-de –pan te gaan volgend jaar als Kleiburg aan de beurt is. Op zo’n manier blijft er veel ruimte om een leuk arrangement voor de deelnemende grootvaders te maken. Op Broekpolder betaalde men €50 voor ontvangst met koffie en cake, een goed gevuld lunchpakket, een uitgebreid bittergarnituur bij de borrel en tenslotte een 3 gangen menu met BBQ buffet, voor- en nagerecht.
Na de start om 12:00 uur begon het circus, in de vorm van 29 flights van 3 , dus op 11 holes dubbele bezetting te draaien als een Zwitsers horloge. De eerste flights waren om 16:15 uur binnen, de laatste om 16:45 uur, het grote voordeel van spelen in 3-bal was wederom bewezen en het speelt ook zoveel prettiger dan met een 4e bal in de flight.
Er waren 2 Longest Drives uitgezet, een voor hcp. 0-20 en een voor 20,1-36, de 1e was voor Huub Kouwenhoven van de Rijswijkse, bij de hoge hcp. was het Gerard Baljon van de Hooge Rotterdamsche met een prachtige drive van 225 meter. Ook waren er twee Neary’s te verdienen, op hole4 was het Jan Paul Bierling van de Rijswijkse en op hole16 Bob Harris van Kagerzoom.
Ondanks het moeten wennen aan de snelle greens werd er heel behoorlijk gescoord, zie het lijstje hieronder, waarbij opvalt hoeveel grootvaders van Leeuwenbergh erop voorkomen. Zoals winnaar Eelke Koole van die club in zijn winnaarspeech aangaf is het voor Leeuwenberghers kennelijk heel moeilijk om op hun eigen baan de handicap te verlagen..
Na de prijsuitreiking om 18:00 uur genoten 65 deelnemers van het prima diner van Restaurant Golfclub Broekpolder en kon iedereen naar huis met een heel goed gevoel over deze zo prima verlopen dag. Zo zie je maar hoe afhankelijk we zijn van het weer in Nederland, 3 dagen later werden we getroffen door een record zomerstorm waardoor alle golfbanen in de regio moesten sluiten..

RegioCW1SmallUITSLAG

1 Eelke Koole 25,3 38 Leeuwenbergh
2 Eric Thijssen 21,1 38 Leeuwenbergh
3 Joop Verdegaal 23,9 38 Kagerzoom
4 Peter Boonstoppel 19,4 38 Rozenstein
5 André Pont 19,5 37 Zeegersloot
6 Leo Santen, van 13 37 Leeuwenbergh
7 Pim Maas, van der 25 37 Rijswijkse
8 Jan Ende, van den 34,5 36 Leeuwenbergh
9 Wicher Servatius 22,5 36 Leeuwenbergh
10 Pieter Damsma 13,4 36 Kagerzoom

Beste Golfer  René Krijt 7,1 34 van de GC Leeuwenbergh                                                                                                                           

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                 De winnaar Eelke Koole

RegioCW2Small

 

   Alle afgevaardigden naar de landelijke finale namens regio Centrum West

 

 

 

 

 

 

 

Terug naar Regiowedstrijden 2015