Old Grand-Dad Golfclub Nederland

IMG 1830

Regiowedstrijd Zuid Oost 2018

Verslag Regiowedstrijd Zuid Oost Dinsdag 17 juli 2018

Op dinsdag 17 juli 2018 starten klokslag 11.00 uur de 88 gekwalificeerde spelers van de OGD clubwedstrijden in de Regio Zuid-Oost hun Regiowedstrijd op de prachtige Haviksoord bosbaan uit 1976 in Leende. De greenkeepers hebben speciaal voor ons gezelschap ’s ochtends met handmaaiers de greens gemaaid en gerold, met als resultaat maar liefst 9 op de stimpmeter. Dat kan veel drieputts opleveren.

Ook vandaag weer een mooie zomerse dag vol zonneschijn in deze warme zomer van 2018.

Na de ontvangst van de scorekaart, staan koffie en overheerlijke vlaai klaar. Clubconsul en gastheer Tonny Duisters geeft een korte briefing met als belangrijkste punt het uitdrukkelijk rookverbod in de baan.

Op Haviksoord geen geweerschot voor de ‘shotgun’, geen toeter of sirene. Hier moet iedereen op zijn eigen klokje kijken en netjes om 11 uur starten. Dat gaat prima.

Lies, de immer actieve en charmante de chef d’équipe van de horecabrigade, plaatst bij de tees van hole 1 en hole 10 kannen met lekkere bouillon.

Experiment

Rond half vier komen de eerste flights binnen.

Als experiment wordt de spelers verzocht hun scorekaarten, na controle met de marker, zelf in de computer in te voeren. Het lukt iedereen wonderwel en al snel is de uitslag geprint.

Vervolgens laven zij, die hun score ingevoerd hebben, zich aan fris en pils. Een enkeling heeft moeite met het vinden van de douche, maar na licht aandringen is een ieder helder, fris en rein bij de prijsuitreiking aanwezig.

Voor dat deze stipt op tijd begint, zet OGD bestuurslid Maarten Stratenus kort en krachtig de doelstellingen van onze stichting en haar werkwijze uiteen.

De eerste zes geplaatsten spelen allemaal hun handicap, een mooie prestatie op deze baan.

Arnold Gerrits van de Stippelberg wint met handicap verrekening van exc.hcp 21.7 met 43 stableford punten.

De Beste scratch golfer is Henk Dresens van het Rijk van Margraten die zonder handicap verrekening 23 bruto punten scoort van exc.hcp 11.0. Bij de Landelijke OGD Finale op 6 augustus op Anderstein zijn deze Heren weer van de partij. De overige finalisten zijn gewaarschuwd.

Voor de maar liefst 9 birdie-scoorders op de supersnelle greens is er een fraaie OGD of Haviksoord-marker. Op zoveel birdies is niet gerekend.

Na de geanimeerde prijsuitreiking doet bijna het voltallige deelnemersveld zich tegoed aan een mooi en heerlijk Italiaans Buffet. In de langzaam ondergaande zon passeren, onder het genot van koffie of een glaasje uitgebreid de snelle greens, Old Grand-Dad en andere gewichtige zaken de revue.

Organisatie:
Haviksoord Clubconsul Tonny Duisters, Regioconsul Zuid-Oost Jan de Vries, Haviksoord clubleden Toine Timmermans en Jan Noordam

Naam baan Regio Wedstrijd:

Golfbaan Leende Haviksoord

Regio:

 

Zuid Oost

Speeldatum:

 

17-8-2018

Qualifying:

 

nee

   

UITSLAG

     

Rank

Voornaam

Naam winnaar

Ex. Hcp

Stfd. Ptn.

Golfclub

1

Arnold

Gerrits

21,7

43

Stippelberg

2

Lammert

Bovendorp

30,8

39

Brunssummerheide

3

Theo

Langendonck

20,3

36

De Peelse Golf

4

Jan

Noordman

21,7

36

Haviksoord

5

Jac.

Broere

23,4

36

Bleijenbeek

6

Tom

van Campen

25,3

36

De Tongelreep

Beste Golfer

Henk

Dresens

11

23 bruto

Rijk van Margraten

           

Neary

 

Henk Dresens

     

Longest drive

Erik Frölich

     

Klik hier voor het Fotoalbum van de dag

Klik hier voor de totaaluitslag

 

IMG 1830

IMG 0514

IMG 0481

Terug naar wedstrijdprogramma en uitslagen