Old Grand-Dad Golfclub Nederland

OGD groep fot 03 08 2020 002

Reymerswael houdt aangepaste clubwedstrijd

Reymerswael speelt aangepaste clubwedstrijd

OGD groep fot 03 08 2020 002

Op 3 augustus jl. speelden de OGD Grootvaders van Golfvereniging Reymerswael de onofficiële ingelaste wedstrijd.

Hier het verslag dat clubconsul “Kees” Segaar ons stuurde:

Omdat wegens de corona toestand de originele OGD wedstrijden lokaal, gewest en landelijk niet doorgingen. Het was voor de meesten weer even een opfrisser wat het doel is van deze wereldwijde organisatie.

Het doel is de gehandicapte kinderen op alle mogelijke manieren steunen in hun behoefte  om te kunnen bewegen en spelen. 8000 grootvaders in Nederland  steunen jaarlijks met een bedrag van € 20,= of meer dit goede doel.

Elke Opa van Reymerswael die nog geen lid is zou eigenlijk heel snel naar de site moeten gaan van de OGD  (www.oldgrandddad.nl) en zich aanmelden. Wij als Reymerswael staan eenzaam onderaan met 19 leden op de lijst van de 8 regio’s waarin all golfclubs genoteerd zijn. Deze hebben bijna allemaal 60-100 leden.

Terug naar de wedstrijd:  Met  behulp van Het “MGT” van het Golfcentrum RW waren de holes 16-17-18-01 geblokkeerd en kon er een shotgun start plaatvinden. En met behulp van Piet Meulpolder waren de kaarten geschud, flights ingedeeld en klaar om uitgedeeld te worden.

14 opa’s in 4 flights stonden op maandag morgen om 07.50 klaar om af te slaan en de 18 holes op de juiste wijze te benaderen en te voltooien. Het was nog fris maar daar kwam al snel verandering in met een lekker zonnetje en een zachte westenwind.

Na de wedstrijd zaten wij aan de lunch in Rest: “Zeezicht” waar het behaaglijk was met tijd voor een glaasje en de boterhammen met kroket en ei. Alles weer gereed gemaakt door afdeling culinaire zaken van het restaurant. Hartelijk dank daarvoor.

Tijdens de lunch werden de kaarten bekeken en gesorteerd op resultaat. De Consul van de OGD, Kees Segaar, had de prijzen structuur en de prijzen georganiseerd. Bij het checken aan tafel had hij een grote steun aan Adri Kalker die alles nauwkeurig controleerde en opschreef..

Aangezien er maar 14 deelnemers waren van de 19 OGD grootvaders had bijna iedereen een prijs.

1e prijs: Piet Meulpolder  : 35 pt  OGD beeldje , wijn, cap en set ballen

2e prijs: Frans Geertsma   : 34 pt  wijn set ballen cap

3e  prijs Jef Voorbogt         : 32 pt cap en OGD marker

4e  prijs  Peter de Jonge     : 32 pt wijn en set ballen

Nr. 7 v/d uitslag  Thijs Koppers :  wijn temperatuur meter

De  minste  punten van allemaal : Kees Segaar ( een rugby bal) (moe wegens de voorbereidingen)

De longest                               Piet Meulpolder    marker en set ballen

De Leary                                  Peter de Jonge       marker en wijn

De Neary                                 Jan Vonk                  markeren bal

Om 14,00 uur ging iedereen weer voldaan naar huis en we wachten af tot volgend jaar als we de officiële wedstrijd(en ) weer mogen spelen.

Een foto van de grootvaders maakt duidelijk hoe gezellig het was. Het was een mooie dag.

Mochten er vragen zijn dan zal ik die uiteraard beantwoorden en of hulp bieden bij het verkrijging van het lidmaatschap.

Uw OGD Consul: C.P. ”Kees” Segaar  0651051036