Old Grand-Dad Golfclub Nederland

Logo OGD RGB 2 small

2020-21

Logo OGD RGB 2 small

2020-21 Stichting ORO Helmond

                           2020 21 ORO Helmond Het Rijtven groeit verder ORO

Toegekend: € 2.500,–

Te besteden aan: fietsen en materialen voor het fietsproject in Deurne

 

ORO biedt mensen met een beperking, in de meest brede zin van het woord, steun op elk vlak van het leven.
In de Peel biedt ORO zorg aan bijna 2.000 mensen, jong en ouder, met ongeveer 1.500 medewerkers en circa 1.000 vrijwilligers.

2020 21 ORO Helmond kind

Het waren de Astense missiezusters die in 1958 de fundamenten legden voor de zorg en ondersteuning die nu in de Peel wordt geboden aan jongeren met een verstandelijke beperking. In 1996 leidt de samenwerking met pater Othmarus’ ‘tehuis voor debiele en imbeciele jongens’ in Vlierden tot het ontstaan van ORO, de Othmarus Rijtven Organisatie.

Fietsplan Deurne. Dit project van Stichting ORO Helmond betreft het aanschaffen en onderhouden van duo-fietsen, het uitlenen daarvan en het organiseren van fietstochten.

De OGD schenking is een initiatief Huub Everaerts, OGD Clubconsul van De Peelse en Jan de Vries, OGD Regioconsul Zuid-Oost.

Begin april 2021:

“Stichting ORO helpt kwetsbare mensen die een verstandelijke beperking hebben, te groeien van geluk.
Stichting Duofietsen Deurne is nauw verbonden aan Stichting ORO en organiseert voor deze groep mensen, duofiets-tochten. Lekker naar buiten en genieten van de prachtige omgeving. Met zo’n duofiets kan dat, samen met veel vrijwilligers. Dankzij de donatie van OGD is het mogelijk dat veel jonge mensen van Stichting ORO gebruik kunnen maken van dit prachtige initiatief. Op de foto’s ziet u hoe blij zij zijn met hun nieuwe aanwinst. Bedankt Grootvaders, namens de kinderen van Stichting ORO.”
 
                 2020 21 duofiets Dagvlinder 4 small                                2020 21 duofiets Tnicia1 small

https://www.oro.nl

Terug naar Schenkingen 2020