Old Grand-Dad Golfclub Nederland

Logo OGD zwart transparant

2020-28

Logo OGD zwart transparant

 

2020-28 Hadassa Hoeve, Ane bij Hardenberg

2020 28 logo Hadassa Hoeve

Toegekend: € 2.500,–

Te besteden aan: een tafeltennis tafel en mountainbikes

2020 28 carousel 1 small

In de Hadassahoeve, een kleinschalige woon- en werkvoorziening, worden acht jonge vrouwen van 16 tot 23 jaar, vaak ernstig beschadigd of getraumatiseerd, opgevangen en begeleid richting zelfstandigheid en zelfredzaamheid.

De jonge vrouwen hebben door hun turbulente jeugd of sociale beperking onvoldoende vaardigheden kunnen ontwikkelen om zelfstandig te leven. In de Hadassahoeve werken zij aan hun geestelijke gezondheid en lichamelijke conditie en aan een nieuwe toekomst. Vooral de zelfredzaamheid en de noodzaak om in een competitieve omgeving te overleven, staan hoog op de agenda.

2020 28 Zorgvanjou small

In het oude bakhuis van Hadassa Hoeve langs het Pieterpad vindt u Granny’s Barn, een theehuis met buitenterras waar de geschonken tafeltennis tafel komt en een winkel met allerlei attributen voor het huis.

2020 28 Hadassa hoeve

Inmiddels is de bouw van drie bed & breakfast kamers en een sfeervolle vergaderruimte gestart. Het worden prachtige werkvoorzieningen voor de jonge vrouwen. De gasten kunnen gebruik maken van de OGD mountainbikes.

Kookboek
Eten is belangrijk op de hoeve. Samen eten verbindt. Het is mooi en waardevol om samen aan tafel te zitten, te kletsen over de dag en soms gewoon dikke lol te hebben omdat er een goed verhaal wordt verteld. Het geeft de mogelijkheid om elkaar beter te begrijpen, te leren kennen en te accepteren.
Samen hebben de vrouwen een kookboek geschreven, waarin u leest hoe het leven soms gaat op de hoeve, welke waarde samen eten heeft en natuurlijk maken we u blij met een paar heerlijke recepten.

2020 28 kookboek hadassa 1536x768 small

De OGD schenking is een eigen initiatief van de Hadassa Hoeve.

www.hadassahoeve.nl

Terug naar Schenkingen 2020