Old Grand-Dad Golfclub Nederland

2021-01

 

Philadelphia Brummen

logo philadelfia kopie

Toegekend: € 2.100,–

Te besteden aan: twee mountainbikes

202101 2 mountainbikes
Philadelphia (naastenliefde) ondersteunt, verspreid over ruim 500 kleinschalige locaties ongeveer 8.600 mensen met een beperking.

2021 01 Grasland brummen vooraanzicht small

In 2019 is het huis Grasland in Brummen in gebruik genomen.
In gezinshuizen wonen hier 48 mensen met een lichte verstandelijke beperking (LVB), moeilijk verstaanbaar gedrag (MVG) en daarnaast vaak een fysieke beperking.
Iedere bewoner heeft zijn eigen appartement met een zitkamer annex keuken, een slaapkamer en een badkamer. Ook heeft iedereen een eigen terras. Daarnaast heeft elke huis een gemeenschappelijke zitkamer annex keuken.
Philadelphia benut de voordelen van een grote organisatie met veel expertise, maar weet ook hoe belangrijk het is om verbinding te maken en te behouden met de buurt. De locaties zijn bewust kleinschalig. Philadelphia werkt bewust samen met andere zorgaanbieders, vrijwilligersorganisaties, gemeenten en ondernemers uit de omgeving.

2021 01 Grasland Philadelphia small             2021 01 2 Grasland Philadelphia small            2021 01 3 Grasland Philadelphia small
Een nuttige dagbesteding, groei, zelfstandigheid en veiligheid zijn de pijlers voor de behandeling en begeleiding van de bewoners. Daaronder valt ook bewegen, veelal in kleine groepen en zo zelfstandig mogelijk.
Met mountainbiken ondergaan de jongeren ook werkelijk een fysieke inspanning.

Eerdere OGD donaties
In 2017 doneerde OGD op initiatief van Guus Dohmen, Clubconsul Golfclub de Woeste Kop, aan de Philadelphia vestiging in Terneuzen € 3.850,– voor de inrichting van snoezelruimten.
In 2018 schonk OGD op initiatief van OGD donateur Joop de Jong en Simon Klapwijk, Clubconsul van Golfclub “Driene” aan de Philadelphia locatie Hagen in Rijssen € 2.500,– voor nieuwe apparaten in de fitness ruimte.

Begin februari 2021 zijn de twee mountainbikes afgeleverd bij Grasland in Brummen.

2021 01 mountainbikes

Deze OGD schenking is een initiatief van Ad de Ruiter, OGD Clubconsul van de Engelenburg

Engelenburg GolfCC Brummen small

www.philadelphia.nl

Terug naar Schenkingen 2021