Old Grand-Dad Golfclub Nederland

2021 28 logo hollandia sv

2021-28

2021-28 Ateliekvereniging Hollandia Hoorn

                                             2021 28 logo hollandia sv

Toegekend: € 2.500,–

Te besteden aan: een racerunner of framerunner

2021 28 Hollandia 5845 small          2021 28 Hollandia racerunner1 small

Mariska Verment, coördinator framerunning AV Hollandia in Hoorn, schrijft OGD het volgende:

“Bij AV Hollandia in Hoorn zijn we in september 2021 begonnen met een groepje van vijf kinderen met een beperking om te sporten op een framerunner. De trainingen worden gegeven door ervaren atletiektrainers en vrijwilligers. De kinderen hebben verschillende leeftijden (zes tot 15 jaar), lengtes en ziektebeelden, maar zijn stuk voor stuk enthousiast en gedreven en vormen een leuk team. Ook de ouders zijn enthousiast.
We besloten door te gaan in de winter en het groepje is uitgebreid. Het is heerlijk voor deze kinderen om ook te sporten, nieuwe kinderen te leren kennen en lekker samen mee te dollen. Het is goed voor hun fysieke conditie, want er wordt serieus getraind, maar ook voor hun mentale weerbaarheid. Zij hebben nu ook iets waar ze heel trots over kunnen vertellen op school, aan ooms en tantes. En ze hebben een groep waar ze bij horen.
2021 28 Hollandia racerunner2 small             2021 28 Hollandia racerunner1 small      2021 28 Hollandia 5877 small
Dankzij giften zoals die van OGD hebben wij op de club drie verschillende maten framerunners kunnen aanschaffen. Kinderen kunnen daarmee kennis maken met het framerunnen. Als zij besluiten om deze sport te blijven doen, kunnen zij via de gemeente een eigen framerunner aanvragen en kan de framerunner van de club weer voor nieuwe kinderen gebruikt worden.

Valentijn
Met de OGD-gift hebben we een framerunner maat S kunnen aanschaffen waar de afgelopen maanden op getraind is door Valentijn. Valentijn is 6 jaar, geboren met een open ruggetje en rolstoelafhankelijk. Valentijn is een enthousiast ventje dat elke week graag naar de frameruntraining wil, zelfs al heeft hij soms veel pijn.
In de groep is hij goeie vrienden geworden met Max en Senna. Alle trainers en begeleiders zijn dol op Valentijn omdat hij, ondanks tegenslag, operaties en regelmatig pijn, zo gedreven en vrolijk op zijn framerunner over de baan peddelt en de anderen uitdaagt voor een wedstrijdje.

2021 28 Hollandia 5874 small                                            2021 28 Hollandia 5886 small

Over enkele weken zal Valentijn zijn eigen framerunner krijgen en de S zal dan door een nieuwe geïnteresseerde gebruikt kunnen worden.

Wat fijn dat de donateurs van de OGD deze sport ondersteunen.
Zonder dit soort giften zou de atletiekclub deze aangepaste sport niet kunnen aanbieden.

U bent altijd welkom om eens een kijkje te komen nemen tijdens onze trainingen op woensdag van 17.45-18.45 bij AV Hollandia op de Blauwe Berg in Hoorn. Wie weet tot ziens.”

https://www.avhollandia.nl

Terug naar Schenkingen 2021