Old Grand-Dad Golfclub Nederland

Logo OGD 2020 zwart transparant 1 cm hoog kopie 2

WRZV de Boog een zaalvoetbalvereniging voor G-teams

Toegezegd € 2.500,=

Aanschaf van sportmaterialen

18 januari 2024 werd, in de pas 2 jaar oude WRZV-sporthal in Zwolle, spel- en sportmateriaal voor de voetballers van De Boog aangeboden door de stichting Old Grand Dad. 

Onder luid applaus van de aanwezigen werd de “onthulling” van de materialen gedaan door Clubconsul van Golfclub Zwolle Jan de Wit samen met één van de voetballers. 

De Boog is een vrijwilligersorganisatie met 25 vrijwilligers en 45 voetballers trainen iedere donderdagavond in de sporthal en spelen ze iedere maand een wedstrijd en een tournooitje.

Het aangeboden materiaal ter waarde van €2500,= bestond uit nieuwe ballen, kleine oefendoeltjes en andere spelmateriaal om de techniek te kunnen verbeteren. Direct na de onthulling werden de spullen in gebruik genomen. Een enkele voetballer bedankte ook nog persoonlijk Jan de Wit en de ook aanwezige Regioconsul van NO Luc ter Heide. Omdat de voetballers direct de hal binnen benutten hebben we in de kantine nog even nagepraat met 2 gemotiveerde vrijwilligers. We hoorden dat de voetballers niet alleen uit Zwolle kwamen, maar ook uit omliggende plaatsen en dat ze € 85 contributie betaalden per maand. Een fors bedrag en voor De Boog nog niet eens kostendekkend. 

Sommige deelnemers zijn “doorgegroeid” naar het vrijwillig kader, ze zijn trots op wat ze doen en op wat ze kunnen. Blij met het nieuwe materiaal, maar ook nog wel een grote wens, wat zou het mooi zijn als de vrijwilligers zich konden laten onderscheiden met nieuwe trainingsjassen of een trui, herkenbaar voor iedereen, ook al omdat er ook mensen zonder een beperking in de zalen rondlopen, die dan weten dat De Boog er mag zijn. En dat De Boog in een behoefte voorziet dat is ons duidelijk geworden.