Old Grand-Dad Golfclub Nederland

IMG 2649 mini

Surfproject 2019

Bijzonder project bij bijzonder Lustrum
IMG 2649 mini

Op maandag 9 september 2019 verzamelen zich een 35 tal bestuursleden, regioconsuls, OGD honorairen en speciale gasten in het markante clubhuis van de Kennemer in Zandvoort.

Zij komen bij elkaar vanwege het 9e lustrum van de stichting Old Grand-Dad, die hier 45 jaar geleden werd opgericht door de vaste deelnemers aan de Herenmiddag.
Traditioneel probeert de OGD bij ieder lustrum een schenking te doen aan een bijzonder project. Ook deze keer is dat gelukt met wel een heel opvallend project.

Surfproject
Enkele jaren geleden kwam Suzanne van den Broek op het idee om een surfproject te beginnen voor kinderen met het Downsyndroom, met autisme of met ADHD. Zij was er van overtuigd dat de kinderen, wanneer zij het surfen konden leren, flink aan zelfvertrouwen zouden kunnen winnen.

Dat die gedachte juist is, bleek al snel door geweldige interesse van de kant van de kinderen zelf en die van hun ouders.
De belangstelling is zo groot dat Suzanne inmiddels met de hulp van vele vrijwilligers al op een 4 tal plaatsen langs de kust surfprojecten heeft opgestart. In Zandvoort zelf, maar ook in Camperduin, Ouddorp en Ter Heide.

Handig vervoermiddel
Door die verschillende locaties is er een grote behoefte aan een vervoermiddel om materiaal en vrijwilligers op de locaties te krijgen. En daar is de hulp van de OGD ingeroepen. Een fraaie Old Timer Volkswagen bus – in frisse blauwwitte kleuren –  gaat, na een ruime donatie van maar liefst € 20.000,=  de droom van Suzanne en haar vele vrijwilligers waarmaken. Maar er is meer, want ook een grote wens is dat er via wetenschappelijk onderzoek aangetoond kan worden dat het surfen bij deze kinderen inderdaad een positieve bijdrage levert aan hun persoonlijkheidsontwikkeling. Hiervoor maakte de OGD € 3000,= vrij, zodat d gehele donatie op € 23.000,= uitkwam.

Leer hier meer over dit geweldige project
Via deze link is het mogelijk een beeld te krijgen van dit bijzondere project en het geweldige positieve effect dat het op de kinderen heeft en de ouders erg gelukkig maakt. https://www.youtube.com/watch?time_continue=12&v=saNBjI1Cvus

Wie meer wil weten over het surfproject kan hier linken naar de website.
Website Surfproject

IMG 2673 nini
Website Surfproject