Old Grand-Dad Golfclub Nederland

Winnaar Rob van der Laan

Verslag Landelijke Finale 2021

Eindelijk weer een finale 

Winnaar Rob van der Laan

Na een lange tijd waarin golfen in groot wedstrijdverband onmogelijk was vanwege Corona, zijn in de loop van dit jaar de mogelijkheden om met een flink deelnemersveld te golfen gelukkig toegenomen.

Bij de meeste clubs werden dan ook OGD-clubwedstrijden gespeeld, waardoor de cyclus van clubwedstrijden, naar regiowedstrijden, eindigend met een landelijke finale haalbaar werd. Hoewel nog niet bij alle wedstrijden een volledig programma met nazit, prijsuitreiking en maaltijd mogelijk was, was er al bij de regiowedstrijden meer mogelijk, terwijl de landelijke finale ouderwets groots was opgezet, met aangeklede ontvangst, flinke nazit met prijsuitreiking en afsluitend diner met 80 man in de ruime nieuw verbouwde accommodatie in Weert. Bestuurslid wedstrijdzaken Ed Eelman en voorzitter Helgert van Raamt waren dan ook gelukkige mensen na afloop, want ook het weer en de prachtige baan van Crossmoor, voor velen een nu pas ontdekte parel in het Midden-Limburgse, hadden gezorgd voor een geweldige dag voor de Old Grand Dad.
Goed begin
De dag begon met echte Weerter Vlaai en koffie, terwijl er bij de wedstrijdtafel geen enkele sprake was van stress. Door het gebruik van het mooie programma E-Golf4U waren vlak voor het aanmaken van de scorekaarten de laatste gegevens rond de handicaps al verwerkt, waardoor geen enkele handicap aangepast hoefde te worden. Inslaan kon met gratis drivingrange ballen en om stipt 12 uur werd het sein gegeven voor de Shotgunstart.
Tempo 
Hier en daar verslapte soms het tempo en vielen er wat gaatjes tussen de flights, maar vlak voor vijven meldden zich de eerste spelers bij een van de twee digitale inleverpunten, waar men zelf zijn score kon voorlezen. De nodige grootvaders bleken intussen ook al handig met het zelf invoeren van hun score in de speciale OGD app, zodat al binnen een uur de gehele uitslag op papier stond.
Winnende grootvader uit Eindhoven
Om kwart over zes konden Helgert en Ed beginnen aan de prijsuitreiking, waarbij Rob van der Laan (De Tongelreep) met 38 Stablefordpunten werd uitgeroepen tot de beste Golfende Grootvader van 2021. Voor de tweede keer op rij werd Martin Weeda van de Drentsche runner up, een klassering die hij deelde met nog drie andere grootvaders, die eveneens 37 punten behaalden. Maar Martin speelde de laatste 6 holes net iets beter dan Edward Pinczowski (Maastrichtse), die op zijn beurt Eddy Evers (Compagnie) achter zich liet door een betere tweede negen. Vic Swane (De Dommel) slaagde erin voor de derde keer op rij de beste score te spelen, gebaseerd op behaalde Stableford punten uitgaande van een nul-handicap. Een speciale prijs, die echter geen titel is. De OGD beraadt zich intussen op een terechte suggestie, dat drie op een rij het blijvende bezit van de fraaie Van Melis putter op hout best rechtvaardigt. Tot slot schoven bijna tachtig grootvaders, steeds vier per tafel, aan, aan een goed verzorgd tweegangen diner met een koffiebuffet ter afsluiting. Alom werd de prachtige baan geroemd, de sfeer bejubeld en de verzorging door de bedienende en kokende brigade ruim gecomplimenteerd.

Klik hier voor

de volledige uitslagen van alle regiowedstrijden en de finale,
plus een fotoalbum met foto’s gemaakt in Weert door Ed Eelman en Hannes van de Stadt.